Monitöre O.C Yapmak

Eray Çelik

Kilopat
Katılım
29 Ocak 2014
Mesajlar
1.344
Makaleler
3
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar duyduğuma göre monitöre O.C yapılabiliyormuş. Bende laptop monitörüma O.C yapıp daha fazla çözünürlük ve yenileme hızı almak istiyorum. Laptop bilgisayarlarda olur mu yoksa sadece masaüstü bilgisayarlarda mı geçerli ?
 
Son düzenleme:
Ekran kartın Nvidia ise DSR teknolojisinden faydalanarak monitöründe çok yüksek çözünürlükle oyunlar oynayabilirsin. Şu anda DSR teknolojisi gelişmiş kartlarda mevcut.
 
Monitördeki paneli eğer bağlantıları uyumluysa FullHD bir panelle değiştirebilirsin bir teknik servise götür ve bu durumu anlat açıp bakarlar uyumlu FullHD panel bulup değiştirebilirler.
 
Mümkün fakat monitörün uzun vadede panel ömrünü azaltıyor monitörlerde. Ayrıca görüntüde rastgele bozukluklar meydana geliyor, stabilite düştüğü için. Yüksek donanımlı bazı monitörlerde bunu daha stabil yapmak için ekstra bir aşırı sürücü devre var. Frekans değerlerini yükseltip test ederek, sorun olmayacak bir frekansta kullanman gerek. Panel ömrü olumsuz etkilenecektir sonuç olarak.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı