Monitöre Overclock Yapma

Merhaba dostlarım, bugün sizinle beraber monitörünüze overclock yapacağız.
Adım 1:
Özel Çözünürlük Yardımcı Programı (CRU) Adlı programı indiriyoruz.
Adım 2:
Ardından "CRU.exe" adlı programı başlatıyoruz.
Adım 3:

1614526935262.png

Bu bölümden active hariç tüm hepsini delete yapıyoruz. (Ben önceden yapmıştım o nedenle gözükmüyor.)

Adım 4:

1614527090103.png

Ardından "Add..." yazan bölüme tıklıyoruz.

Adım 5:

1614527250300.png

Timing yazan bölümde "Automatic (PC)" seçiyoruz.

Adım 6:

1614527412652.png

Refresh Rate yazan bölüme yapmak istediğiniz Hz değerini yazın. (Değerden 4 çıkararak yazınız. Örneğin; 75 Hz yapacaksanız 71 girin. 80 yapacaksanız 76 yapın.)

Ardından iki defa "OK"'a basarak bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Adım 7:
Masaüstünde sağ tık yapıp "Görüntü ayarları"na basın.
Biraz aşağıya inip "Gelişmiş görüntü ayarlarına" basın.
"Ekran 1 için görüntü bağdaştırıcısı özellikleri"ne basın.

1614528986477.png

Monitöre basıp buradan yaptığınız Hz (Hertz) seçin.
Uygulaya basıp 75Hz olarak kullanmaya başlayın. Hayırlı olsun.

Sorumluluk benim değildir. Başınıza bir şey gelirse beni sorumlu tutmayınız.

Son düzenleme:
60Hz AOC monitör maksimum 76Hz yaptım. 77 yapınca Not supported yazıyor. Allahtan 2. monitör var da F8 ile uğraşmadan geri alabiliyorum :D

Yıllardır kullanıyorum uygulamayı. Arkadaşın yaptığı gibi Detailed Resolutions yerine Standart yere ekliyorum çözünürlüğü, bende sorun çıkarıyor. Elimde Philips 60 Hz monitör var ve 1080P'de 60 Hz. Üstü olmuyor sanıyordum ama nasıl tam hatırlamıyorum, herhalde Görüntü Ayarları-Gelişmiş Ekran Ayarları-Görüntü Bağdaştırıcısı Özellikleri-Tüm Modları Listele bölümünü orayı burayı karıştırırken baktığımda 1440x900x75Hz görmüştüm. Denediğimde ise 75 Hz. işe yaramıştı. Nvidia ayarlarından Masüstü Boyutunu ve Konumunu Ayarla'dan Tam Ekranı tıklayın ve Ölçeklendirmeyi, Ekran olarak seçin. Görüntünün gidip bir daha gelmediği zaman da olmuştu. Denerken dikkatli olmak gerek. Bugün tekrar denedim 1080p için ve sonuç Max. 71 Hz. Başka hiçbir şey olmadı.

Denedim olmadı ve ekran 1024'te kaldı nasıl düzelteceğim?

Hocam ekran bozuldu gibi vir şey oldu, acilists ekran var sonra kilit ekranına geliyor sonra gidiyor nasıl düzelteceğim?

Son düzenleme:
Denedim olmadı ve ekran 1024'te kaldı nasıl düzelteceğim?

Hocam ekran bozuldu gibi vir şey oldu, acilists ekran var sonra kilit ekranına geliyor sonra gidiyor nasıl düzelteceğim?
Bilgisayarin acilirken salterden kapat iki defa seni guvenli moda aticak. Oradan ddu ile suruculerini sil. Driverlari yeniden kur. Sonraki overclock islemlerinde ise ilk basta degeri gir sonra restart64.exe ile restart at. Yaptiktan sonra hertz yuksek olani sec eger goruntu bozulursa 15sn bekle kendine gelicek yine.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı