Monitörlerde overclock yapmak zararlı mı?

gorkemakg

Decapat
Selam arkadaşlar, yakın zamanda monitör almak için araştırma yapmaya başladım. Amacım hem oyun hem de dizi/film izlemek. Bazı monitörlerde overclock yapılarak yenileme hızının arttırılabildiğini öğrendim, acaba overclockla arttırılan yenileme hızı monitöre ciddi bir zarar verir mi? Hangi monitörlerde yapılabilir? Bilgisi olan yardım ederse sevinirim, teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
O fabrıkasyon olarak geldiğinden bir sorun olacağını sanmıyorum her monitörde yok zaten ki monitörlerin hepsi 60Hz olarak çıkış yapıyor ama overclock la artıyor diye duymuştum nereden duyduğumu hatırlamıyorum

Selam arkadaşlar, yakın zamanda monitör almak için araştırma yapmaya başladım. Amacım hem oyun hem de dizi/film izlemek. Bazı monitörlerde overclock yapılarak yenileme hızının arttırılabildiğini öğrendim, acaba overclockla arttırılan yenileme hızı monitöre ciddi bir zarar verir mi? Hangi monitörlerde yapılabilir? Bilgisi olan yardım ederse sevinirim, teşekkürler.
60 hertz bir monitörü 70 gibi bir hertz'e overclocklarsan bir şey olmaz ama sırf monitör destekliyor diye 120 hertz'e çıkartırsan monitörün ömrü yüksek oranda kısalır.

Hocam peki monitörde maksimum kaç hz e çıkacağını öğrenmenin bir yolu var mı? MSI G281 modelini düşünüyorum mesela 60hz monitör olarak gösteriyor ancak overclockla kaça çıkabileceğini öğrenmenin bir yolu var mıdır acaba

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı