Çözüldü Monitörü 165Hz yapınca ekran pikselleşiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Aeques

Kilopat
MSI G2422 monitörü geçenlerde almıştım, OC ile 170Hz'e çıkabiliyor fakat 144Hz üstüne çıkarttığım zaman yazılarda pikselleşme ve bulanıklaşma oluyor fakat genel görüntü gayet düzgün. Monitör DP 1.2 destekliyor ve bende onu kullanıyorum diye düşünüyorum çünkü içinden DP kablosu çıktı. Bir yerden okuduğum kadarıyla DP 1.4 ile bağlanılması lazımmış bu pikselleşme ve bulanıklaşmanın olmaması için çünkü DP 1.2 kablonun doğal olarak maksimum 144Hz destekleyebildiği ve 144Hz üstüne çıkarıldığında bit düşürdüğü yazıyor. Oyunlarda herhangi bir bulanıklaşma yok, sadece oyundaki yazılar, menülerdeki resimler vs. bulanıklaşıyor. Oyun dışında 144Hz oyun içi 165Hz olarak kullanacağım sanırsam, başka konu hakkında bilgisi olan varsa bekliyorum.

Çözüm
Emin değilim ama dediğim gibi kablodan kaynaklı bir sorun olabilir.
İyi bir HDMİ ve DP kablo ile test edilmesi gerekiyor.
Servisi aramakta da fayda var.
Kendi kendime çözüm ararken özel ayarlardan kendim çözünürlük eklemek geldi aklıma 167Hz 1920x1080 olarak ekledim sorun çözüldü hocam. Garip.
Emin değilim ama dediğim gibi kablodan kaynaklı bir sorun olabilir.
İyi bir HDMİ ve DP kablo ile test edilmesi gerekiyor.
Servisi aramakta da fayda var.
Kendi kendime çözüm ararken özel ayarlardan kendim çözünürlük eklemek geldi aklıma 167Hz 1920x1080 olarak ekledim sorun çözüldü hocam. Garip.

Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı