Monitörü dikey modda tam ortadan bölerek 2 pencere ile çalışmak

• Konuyu başlatan Rivai
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 2.468

Rivai

Megapat
Arkadaşlar merhaba monitörümün pivot özelliği var ve 2. monitörüm de olmadığı için pivot özelliği ile dikey konuma getirip 2 monitörüm varmış gibi işimi yapmak istiyorum. Bunun için de en mantıklı opsiyonu dikey konumda ekranı tam ortadan bölmek olduğunu deneyimledim fakat Windows bunun için otomatik pencere bölme yapmamış şu an nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama anladınız işte. Görsel olarak ekliyorum bunu manuel yaptım ama mouse ile pencereleri sürüklediğimde bunu otomatik bir şekilde Windows'a nasıl yaptırabilirim? Teşekkürler.

technopat.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar hocam, istediginiz yapmak icin ise yarayacagini düsündügüm bir yöntem var. Windows icin "PowerToys" adinda bir tool paketi var onun icinde de Custom pencere bölme ayari yapabiliyorsunuz bu sayede istedignizi yapabilirsiniz diye düsünüyorum bu videoda gösteriyor video aciklamasinda indirme linki mevcut umarim isinize yarar. Ek olarak birçok toolda icinde hosunuza gidecek baska seylerde bulabilirsiniz.

Programsız daha kestirme bir yol var. Ekranınızı yan çevirip Windows'u da dikey formata aldıktan sonra İki veya daha fazla program açıkken iş yapacağınız program penceresini etkinleştirin (öne getirin). Windows tuşuna basılı tutarken yön tuşlarından üste ya da alta basarak pencereyi yarım konumlandırın ve bırakın. Burada alt ya da üst kısım için (hangisi boş ise) bir başka programı seçmek için size soracak. Siz de programı seçin ve bu kadar.

Programsız daha kestirme bir yol var. Ekranınızı yan çevirip Windows'u da dikey formata aldıktan sonra İki veya daha fazla program açıkken iş yapacağınız program penceresini etkinleştirin (öne getirin). Windows tuşuna basılı tutarken yön tuşlarından üste ya da alta basarak pencereyi yarım konumlandırın ve bırakın. Burada alt ya da üst kısım için (hangisi boş ise) bir başka programı seçmek için size soracak. Siz de programı seçin ve bu kadar.
Hocam o yöntemi internette araştırırken bulmuştum da olmuyor görseldeki gibi. Yani yan yana pencereler koyuluyor alt alta olmuyor bende.

Hocam o yöntemi internette araştırırken bulmuştum da olmuyor görseldeki gibi. Yani yan yana pencereler koyuluyor alt alta olmuyor bende.
Hocam kusura bakmayın. Ben yatay ekranda ikiye bölüp kullanıyorum ve dikeyde de geçerli olacağını düşünmüştüm. Şimdi ben de denedim ama dediğiniz gibi, olmuyor.

Tam olarak böyle bir ihtiyacım bulumakta. Bir önerisi olan var mıdır?

Bu program gerçekten işe yaradı. Teşekkürler.

Son düzenleme:
Arkadaşlar merhaba monitörümün pivot özelliği var ve 2. monitörüm de olmadığı için pivot özelliği ile dikey konuma getirip 2 monitörüm varmış gibi işimi yapmak istiyorum. Bunun için de en mantıklı opsiyonu dikey konumda ekranı tam ortadan bölmek olduğunu deneyimledim fakat Windows bunun için otomatik pencere bölme yapmamış şu an nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama anladınız işte. Görsel olarak ekliyorum bunu manuel yaptım ama mouse ile pencereleri sürüklediğimde bunu otomatik bir şekilde Windows'a nasıl yaptırabilirim? Teşekkürler.

Eki Görüntüle 1619780
merhaba, benim de 2 monitörüm var ve bir monitörüm dikey. Fakat dikey olmasına rağmen üste ve alta pencere koyarak bölünmüyor. Dik monitörün sağına ve soluna oluyor. Bunu nasıl yapabilirim fotoğraftaki gib?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı