Monitörü fişten çekmek zararlı mı?

Daha fazla  
Arkadaşlar üçlü prizimde yer yok ve vantilatörü takmam gerekiyor bende monitör HDMI ile ekran kartına bağlıyken monitörü fişten çekip vantilatörü takıyorum. Günde 3-4 kere yapıyorum bunu, bunun ekran kartına herhangi bir zararı olur mu?

Bilgisayar kapalıyken çekersen hiçbir şey olmaz. Açıkken çekiyorsan monitörün ömrünü kısaltırsın.

5'li veya 6'lı priz alın ani kapanmalarda sorunlar oluşabilir PC'yi tamamen monitor falan dahil kapatıp fişten çekerseniz sorun olmaz büyük ihtimal ama gene de siz 5'li priz alın çok pahalı değil.

Arkadaşlar üçlü prizimde yer yok ve vantilatörü takmam gerekiyor bende monitör HDMI ile ekran kartına bağlıyken monitörü fişten çekip vantilatörü takıyorum. Günde 3-4 kere yapıyorum bunu, bunun ekran kartına herhangi bir zararı olur mu?
PC açık değilse hiç sorun yok ama önce monitörü ve PC'yi kapatın.

Sorun olmaz hocam. Zaten bilgisayarı kullanmıyorken yapıyorsunuz muhtemelen, hiçbir şey olmaz.

Hocam açıkken yapıyorum 2.monitörün fişini çekiyorum. Peki ekran kartına bir zarar verir mi?

PC açık değilse hiç sorun yok ama önce monitörü ve PC'yi kapatın.
Hocam açıkken yapıyorum 2.monitörün fişini çekiyorum. Peki ekran kartına bir zarar verir mi?

5'li veya 6'lı priz alın ani kapanmalarda sorunlar oluşabilir PC'yi tamamen monitor falan dahil kapatıp fişten çekerseniz sorun olmaz büyük ihtimal ama gene de siz 5'li priz alın çok pahalı değil.

Bilgisayar kapalıyken çekersen hiçbir şey olmaz. Açıkken çekiyorsan monitörün ömrünü kısaltırsın.

Bilgisayar kapalıyken çekersen sorun olmaz.

Hocam güçten çekilen monitör aslında. Ekran kartı sadece bir aracı ve görüntüyü işleyen şey. Ekran kartına değil ama monitöre zarar verebilirsiniz bir anda çekildiği için.

Hocam güçten çekilen monitör aslında. Ekran kartı sadece bir aracı ve görüntüyü işleyen şey. Ekran kartına değil ama monitöre zarar verebilirsiniz bir anda çekildiği için.

Anladım 3-4 kere yapıyorum günde hava sıcak olduğu için ama 2.monitörede ihtiyacım oluyor bazen. 2.monitörü çıkaracağım o zaman bu yaz günlerinde :) umarım ekran kartına bir şey olmaz.

Tabii ki de zarar verir monitör sizi 6 yıl götürecekse örnek veriyorum her gün böyle yaptıgınız için bu süre 4 5 yıla düşebilir süresini kısaltmaktan başka bir şey yapmazsınız biliyorum havalar sıcak ama monitörden olmak mı yoksa 5'li priz almak mı daha mantıklı sizce.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı