Monitörü HDMI veya DP kablo ile bağlama arasında fark oluşur mu?

Makaleler
7
Daha fazla  
Herkese merhaba.
Ekran kartımda DP ve HDMI çıkışları var, monitörümde DVI ve HDMI girişleri var.
Normal HDMI to HDMI kablosu ile bağlamam ile DP to HDMI kablosu ile bağlamam arasında bir fark var mı? Sonraki bahsettiğim kablodan almalı mıyım sizce?

Monitörde eğer DP girişi olsaydı fark kesinlikle oluşurdu ama en sonda yine HDMI ile bağlanabileceği için DP to HDMI yararsız aksine uyumsuzluğa bile yol açabilir. Fark için mesela 165Hz monitörünüz var diyelim HDMI ile en fazla 144 alabilirken DP ile 165 alabilirsiniz ama monitör DP desteklemediği için HDMI alın.

Her HDMI konusu açılınca umarım birisi yine HDMI maksimum 144 Hz verir diyen birisi çıkmaz diye giriyorum yine çıkmış 😔. Yanlış bilgi.

Dosya Ekleri

• hdmi.png
    hdmi.png
    91,4 KB · Görüntüleme: 649
Bilgiler için çok teşekkür ederim. Ekran kartı HDMI 2.1 (ayrıca DP 1.4a) destekliyor. Peki kablonun kalitesi bu durumda kısıtlayıcı olur mu? Halen kullandığım kablonun kutusu vs de olmadığı için bu kablonun hangi HDMI protokolünü desteklediği kablonun üstünde yazar mı? Şu an evde değilim, kontrol edemiyorum.

Her HDMI konusu açılınca umarım birisi yine HDMI maksimum 144 Hz verir diyen birisi çıkmaz diye giriyorum yine çıkmış 😔. Yanlış bilgi.
Bilmemek değil öğrenmemek ayıp teşekkür ederim bilgi için ama ben örnek olarak vermiştim çünkü bende aynı sıkıntıyı yaşadım ki zaten arkadaşta DP girişi olmayan monitör var yani yazdığım yanlış mesajla konunun alakası çok yok. Bir de 144ün üzerinde olup DP girişi olmayan monitör yok denecek kadar az.
Ekran Resmi 2023-04-22 17.21.51.png

Bilgiler için çok teşekkür ederim. Ekran kartı HDMI 2.1 (ayrıca DP 1.4a) destekliyor. Peki kablonun kalitesi bu durumda kısıtlayıcı olur mu? Halen kullandığım kablonun kutusu vs de olmadığı için bu kablonun hangi HDMI protokolünü desteklediği kablonun üstünde yazar mı? Şu an evde değilim, kontrol edemiyorum.
Monitör modeli nedir?

Hocam monitörüm oldukça eski (Asus VN247H 1080p 60Hz), yenilemeyi planlıyorum, ekran kartını yeniledim, şimdilik eski monitörle bir süre devam etmek zorundayım. Ama neticede önümüzdeki iki üç ay içinde yeni bir monitöre geçeceğim. Hatta onun için de ayrı bir başlık açmak niyetindeyim, var olan başlıkları okuyorum şu an.
Şundan dolayı sordum. Diyelim ki elimdeki hdmi 2+ destekliyor, yine de DP 1.4a daha mı iyidir?
Gerçi monitör aldığımda içinden çıkacaktır muhtemelen ama yine de sorayım istedim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı