Monitörü Televziyon Olarak Kullanma

Bekir Bektaş

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Herkese merhaba sevgili Technopat üyeleri ve adminleri. Benim bi arkadaşım benden yardımcı olmamı istedi fazladan Tv'ye ihtiyaçları varmış uyduyu Tv'ye bağlayıp televizyon olarak kullanabilir miyim diye sordu yardımcı olabilir misiniz ? VGA çıkışlı bi monitörü var. Sizce yapılabilir mi ?

uyduyu Tv'ye bağlayıp televizyon olarak kullanabilir miyim ?
Tabi ki evet. TV'yi tv olarak kullanabilirsin. :) Hemen hemen herkesin evinde böyle. :)
Başlıkta yazan sorunun cevabına gelince çevirici kablo ile olabilir diye tahmin ediyorum. Daha önce bende buna benzer bir konu açmıştım. Aparatın pahalı olduğu söylenmişti.

TV Box kullanacaksın, Forumda şu konudaki cihaz gibi.
https://www.technopat.net/forum/ele...nk-sl-tvb01-tv-box-monitorunuzu-tv-yapin.html

- - - Güncellendi - - -

Yanlız önemli bir nokta 1 adet uydu çanaktan gelen kabloyla yanlızca (Çift çıkışlı LNB hariç) 1 adet uydu görüntüsü alınır. Bunun çoğaltılma ihtimali yok en azından şimdilik bir aparat çıkmadı. Yani ikinci Tv için kullanacakları cihaz Belediye Anteni dediğimiz yayınları çeker.
cache_500_1__i_4049661_RGK.jpg

Tv yazandan Tv Box a kablo gider ve normal yayın olduğu için çoğaltılabilir. Sat kablo çoğaltılamaz tek Receiver çalışır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tavsiyem bir dönüştürücü ve küçük uydular çıktı onlardan alman şimdi aklıma gelmiyor. Receiver ile de uğraşmana gerek kalmaz iki TV dende istediğini izlersin.

Zamanında ben de böyle birşey yapmak istedim ama HDMI çıkışı olmayan uydu alıcılar için çeviriciler çok pahalı almaya değmez. Eğer uydu alıcısında HDMI çıkışı varsa bağlayabilirsin. Yeni monitörüm HDMI girişli, uydu alıcısınında HDMI çıkışı var ve bağladım çalıştı sorun çıkmadı. HDMI to VGA ile bağlayıp çalıştırabilirsin ama scart çıkışlıysa alıcı olmuyor.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı