Monitörü Yan Odaya Kurmak

CheyLoaN

Megapat
Makaleler
4
Daha fazla  
Masaüstü bilgisayarımın kasasını yan odaya koymak ve yanımda sadece klavye, fare, kulaklık ve monitör olmasını istiyorum. Yer darlığı ve ses başta gelen sebeplerim.

Peki, kablosuz olarak bunu çözmek mümkün müdür? Bulduğum kablosuz cihazda 0.5 sn civarı gecikmeli görüntü gönderiyordu.

Ayrıca sistem kablolu olacak olsa, VGA veya HDMI kablosu 10 metreden fazla olduğunda problem olur mu? Kulaklık içinde aynı problem geçerli tabii ki. Ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir çözüm buldunuz mu?
Aynı problemi yaşıyorum.
Bence bunu yapmak yerine sessiz fanlardan almak daha sağlıklı ve daha ucuz olacaktır. Tabii kendi fikrim bu.

Kulaklık Bluetooth olabilir görüntüyü kablosuz yansıtmak en mantıklısı gibi geliyor ama monitöre nasıl yapılacak bilmiyorum

VGA veya HDMI ile de olur fakat çok fazla kablo kirliliği olur büyük ihtimal.

Öncelikle bunu yapmanın sebebi sadece ses ve yer sıkıntısıysa, kasayı koymak için duvara yüksek bir yere raf monte ettirme fikrini de düşünmeni isterim. Ama illa başka odada olacak dersen benim düşüncelerim şöyle;

-Bluetooth cihazların için bir USB uzatıcı kablo, direkt kasaya takılı olursa kopmalar illaki yaşanır
5 metrelik kablo (uç uca 2 tane de takılabilir) Tabii bir de usb çoklayıcı alman gerekecek 1 giriş yetmeyecektir. Kablolu klavye mouse da kullanılabilir böylelikle

-Hoparlör veya kulaklığın kablolu olduğunu düşünürsek
3,5mm jak uzatıcı (uygun uzunluk bulamazsan yine uç uca eklenebilir)

-Görüntüyü de kablolu yapacak olursan uzun bir hdmi kablosu gerekecek, uzun olmasının sorun yaratacağını ben düşünmüyorum ama bilen birileri söylerse daha iyi olur tabii

Kablolar güzelce çekilirse en fazla 3 tane kablo ile pek görüntü kirliliği olmadan çözülebilir gibi geldi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı