Monitörümdeki kırmızı nokta nedir?

barış baskan

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 4 gün önce teslim aldım Hepsiburada satıcısından. İnanılmaz tuhaf bir durum ile karşılaştım. Sadece ve sadece Intel uygulamasında yani driver uygulamasında böyle bir şey oluyor başka da hiçbir yerde olmuyor. Arc B580 ve 14400F var. Kırmızı noktalar aynı olduğu yerde sönüp geri geliyor. Bu nedir ölü piksel mi? İade etmeli miyim? Monitörüm ise Dell G2724D. Ve bu her zaman olmuyor Intel uygulamasında ilk defa karşılaştım mesela şu an yok ama çektiğim de 10-15 sn söndü geri geldi.

Anlık oldu gitti ne oldu anlamadım vallahi

Dosya Ekleri

• 66C8C9DA-0E73-4DC3-BA69-7629F56DB9BE.jpeg
    406,6 KB · Görüntüleme: 64
Son düzenleme:
Masaüstünü düz renkte siyah ve beyaz arası değiştir iki renk arasında o nokta hala ekrana yansıyorsa ölü pikseldir.

Ölü piksel testi yaptım hiçbir şey gözükmüyor hem de 4-5 defa yaptım.

Ölü piksel testi yaptınız mı?
Evet 4-5 defa hemde sorunu yok gözüküyor testlerde.

Hep aynı noktada mı oluyor yoksa değişken mi?

Videosu var elimde aslında aynı nokta yanıp sönüyordu. Ama yükleyemiyorum.

O zaman korkulacak bir şey yok. Ekranı aşırıya kaçıp fazla mı temizliyorsun? Islak veya nemli bez de bir süreliğine etki yapmış olabilir.

Hocam 4 gün içinde bir defa sildim oda fiber bezdi ve yumuşak sildim dün sabahtı ondan olduğunu düşünmüyorum açıkçası.

Tek merak ettiğim sürekli devam eder mi veya kalıcı olur mu korktum bir tık sadece. İade vs uğraşmak istemiyorum açıkçası ne yapsam bilemedim.

Katılıyorum, sadece bir kere yaşadıysanız, ve tesadüf bir şekilde sadece bir uygulamada oluyor ise değişime gerek yok. Arkadaş niye değiştirilmesini önermiş merak ettim.

Aynen mesela piksel testin de çıksa zaten direkt iade ederdim. Ama anlık olarak gelip giden bir şey için neden uğraşayım. He alalı 4 gün oldu 3 gün içinde başıma sürekli gelirse iade ederim o zaman şu an böyle bir şey demesi çok saçma. Sizce de iadeye gerek yok değil mi aynı fikirdeyiz.

Arkadaşlar tekrardan selam Intel programı dışında sabahleyin yine Steam de yanıp sonradan sönen farklı piksel renkleri gördüm. Daha fazla insan yardımcı olması için soruyorum Steam de ekran görüntüsü kısmı ve Intel de fan ayarı kısmı dışında hiçbir şekilde başıma gelmedi ve hepsi anlıktı. Bu bana ileride sorun yaratır mı 10 defa piksel testi yaptım sorunu yok.

@Golden.Nyks

@Vınnnn

@Yuuki

Dosya Ekleri

• 0AC0A1C2-E28F-4BF0-BB4E-CB460445A6B4.jpeg
    107,6 KB · Görüntüleme: 24
  • 9F265B91-3C2D-4CF2-BB80-E641D81C8BD6.jpeg
    93,1 KB · Görüntüleme: 20
Son düzenleme:
Yine aynı yerde çıktı ise olası bir ihtimal ile monitörde bir sorun olabilir diyeceğim. Biraz daha gözlemleyin diyeceğim fakat iade etme imkanınız gidecek. Başıma dert olmasın derseniz değişim//iade bir şeyler yapabilirsiniz.

Aynı yerler değil de farklı yerlerde yanıp sönüyor hocam tuhaf ve farklı renklerde pikseller anlam veremedim.

Sorun monitör de o bariz zaten de sürekli olmuyor mesela Intel'e her girdiğimde olmuyor 5-6 defa Intel programına gireyim belki bir defa olur aynı şekilde Steam de öyle.

Kablo kaynaklı da olabilir onu da bir kontrol edin. Olmadı iade süresi geçmeden iade edin ilerde ne olacağı belli olmaz.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…