Çözüldü Monitörümü nasıl kalibre ederim?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Monster Abra A5 v12.1.2 model bir bilgisayarım var. Fotoğrafçılıkla uğraştığım için fotoğrafları bu bilgisayarda düzenliyorum. Fakat monitörden memnun değilim. Bilgisayarda düzenleyip beğendiğim fotoğrafı telefonuma atınca aslında ne kadar kötü olduğunu fark ediyorum. Bilgisayarda beğendiğim fotoğraf telefonda ya çok mavi, ya çok sarı, ya çok karanlık ya çok parlak vs. oluyor. Sanırım sebebi telefonumun ekranının bilgisayar monitörümden daha iyi olması. Peki ben telefonumu referans alarak monitörümü nasıl kalibre edebilirim? Bunun için bir program var mıdır? IPS monitör alacak bütçeye sahip değilim şu anda. Bilgisayar ekranımı telefona yansıtıp düzenlemeyi düşündüm ama küçük ekranda çok zor olacağını tahmin ediyorum. Detay da görmem gerekiyor çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Program var fakat çalışması için donanım şart. Ekranın verdiği rengi okuyacak bir cihaz olmadan kalibrasyon yapılamıyor.

Program var fakat çalışması için donanım şart. Ekranın verdiği rengi okuyacak bir cihaz olmadan kalibrasyon yapılamıyor.

Çözüm

Teşekkür ederim.

Bu kalibrasyon cihazlarını nasıl temin edebiliriz? Kiralık olarak satılıyor mudur?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı