Monitörün HDMI 1.4 portu ile nasıl maksimum Hz alırım?

reaw3N

Decapat
Daha fazla  
Monitör
Samsung Odyssey G3
Arkadaşlar merhaba.
Laptop kullanıcısıyım. Yeni bir monitör aldım monitörüm 165Hz destekliyor fakat HDMI bağladığımda en fazla 120Hz görebiliyorum. Biraz araştırdığımda laptopun HDMI portu 2.0 fakat monitörün portu HDMI 1.4 ve laptopumda DisplayPort'u yok sadece HDMI portu var.
Monitörümden maksimum yenileme hızını alabilmem için ne yapmam lazım öneri verebilir misiniz? HDMI to DP veya DP to HDMI dönüştürücüleri işimi görür mü, görürse hangisini kullanmam lazım şimdiden teşekkürler herkese.
Laptop: Monster Abra A7 V13.2.7 Intel Core i5-11400H 8 GB RAM 500GB SSD 4 GB RTX3050 Ti Windows 11 17.3" FHD 144Hz.

monitör: Samsung Odyssey G3 LS24AG320nuxuf 24″ 1ms 165Hz FreeSync premium pivot Full HD VA Gaming (oyuncu) monitör

Laptopunuz HDMI çıkışı üzerinden entegra grafik birimini kullanıyor olabilir, Type-C ile bağlanmanız gerekir bu durumda, laptop modeline göre internetten araştırma yapınız.

Arkadaşlar merhaba.
Laptop kullanıcısıyım. Yeni bir monitör aldım monitörüm 165Hz destekliyor fakat HDMI bağladığımda en fazla 120Hz görebiliyorum. Biraz araştırdığımda laptopun HDMI portu 2.0 fakat monitörün portu HDMI 1.4 ve laptopumda DisplayPort'u yok sadece HDMI portu var.
Monitörümden maksimum yenileme hızını alabilmem için ne yapmam lazım öneri verebilir misiniz? HDMI to DP veya DP to HDMI dönüştürücüleri işimi görür mü, görürse hangisini kullanmam lazım şimdiden teşekkürler herkese.
Laptop: Monster Abra A7 V13.2.7 Intel Core i5-11400H 8 GB RAM 500GB SSD 4 GB RTX3050 Ti Windows 11 17.3" FHD 144Hz.

monitör: Samsung Odyssey G3 LS24AG320nuxuf 24″ 1ms 165Hz FreeSync premium pivot Full HD VA Gaming (oyuncu) monitör

DisplayPort kablosu alman gerekir diye biliyorum.

Arkadaşlar merhaba.

Dönüştürücü hertz arttıramaz, bilgisayarında hangi görüntü çıkışları var?

DisplayPort kablosu alman gerekir diye biliyorum.
DisplayPort kablosu monitörle beraber geldi fakat laptopumunda portu olmadığı için bağlayamadım. bugün bu kabloyu aldım öyle denedim fakat bu sefer hiç görüntü gelmedi.

Dönüştürücü hertz arttıramaz, bilgisayarında hangi görüntü çıkışları var?
laptopumda hdmı 2.0 görüntü çıkışı var sadece

Monitörünüz 144 Hz. Kablo da aynı şekilde 144 Hz. Kartınızda 144 Hz destekliyor. Maksimum 144 Hz alabilirsiniz. Saygılarımla. 💙
3 adet farklı hdmı2.0 kablosu denedim fakat hiçbirinde 120hz üstünü göremedim :(

DisplayPort kablosu monitörle beraber geldi fakat laptopumunda portu olmadığı için bağlayamadım. bugün bu kabloyu aldım öyle denedim fakat bu sefer hiç görüntü gelmedi.

laptopumda hdmı 2.0 görüntü çıkışı var sadece

3 adet farklı hdmı2.0 kablosu denedim fakat hiçbirinde 120hz üstünü göremedim :(
Olması gereken bu. Ayrıca ben 1.4 için cevap verdim.

Laptop'unuzun ve monitörünüzün 1.4 desteklediğini söylemişsiniz. 1.4 HDMI bir kabloyla deneyin. Ekran kartı sürücüsünü güncellemeniz önerimdir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı