Monitörün Hz ve MS değerini ölçme

Selamlar. VG24vq 144Hz 1ms monitör aldım. TestUFO: Mprt şu siteden ms testi yapınca 15,3 ms yazıyor neden acaba? İade etmeli miyim?

Uygulamaya gerek yok bana yazın bulayım.

Monitörünüz kesinlikle 1 MS merak etmeyin o konuda yalan olmaz. Ciddi bir değer çünkü. Bütün forum ve sitelerde 1 MS olduğu belirtilmiş.
Hocam ''NCP004D'' bu model hakkında hiçbir bilgi sahibi olamadım bir bakabilir misiniz?

Şu konuya gelip bilgili birisi adamakıllı cevap vermemiş. Hertz değeri yazılımsal olarak belirlenip monitörün senkronizasyonu ile çalışır (Monitörün boardı üzerinden görüntü verisi ekran kartınızın I/O denetleyicisi eşlenerek çalışır). Fakat ms değerini yazılımla ölçemezsiniz. Yazılımla gördüğünüz ms değeri 1000/Hz değeri çıkar (ya da benzer MCR değeri ile Hz değerinin oranlamasıyla). Bu 2 görüntü arasındaki süreyi gösterir ve monitörün tepki süresiyle alakasızdır. Monitörünüzdeki gerçek tepki süresini görebilmeniz için OSRTT gibi profesyonel ölçüm kitleri kullanmanız gerekiyor. 1 ms diye yazan monitörlerin büyük çoğunluğu minimumdaki tek anda yakalanmış tepkime süresini size söyler. Gerçekte hiç o kadar da iyi değillerdir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…