Monitörün Hz ve MS değerini ölçme

Uygulamaya gerek yok bana yazın bulayım.

Merhaba bende Gamepower gpr24C serisi bir monitör var bunun ms değeri 1 yazıyor lakin benim de şüphelerim var acaba bu cihaza da bakabilirmisniz bende ki monitör 1. versiyon Samsung panel ve ömür boyu sıfır ölü piksel garantisi var diye hatta 4sene önce en ucuz monitör diye almıştım :)

Şu konuya gelip bilgili birisi adamakıllı cevap vermemiş. Hertz değeri yazılımsal olarak belirlenip monitörün senkronizasyonu ile çalışır (Monitörün boardı üzerinden görüntü verisi ekran kartınızın I/O denetleyicisi eşlenerek çalışır). Fakat ms değerini yazılımla ölçemezsiniz. Yazılımla gördüğünüz ms değeri 1000/Hz değeri çıkar (ya da benzer MCR değeri ile Hz değerinin oranlamasıyla). Bu 2 görüntü arasındaki süreyi gösterir ve monitörün tepki süresiyle alakasızdır. Monitörünüzdeki gerçek tepki süresini görebilmeniz için OSRTT gibi profesyonel ölçüm kitleri kullanmanız gerekiyor. 1 ms diye yazan monitörlerin büyük çoğunluğu minimumdaki tek anda yakalanmış tepkime süresini size söyler. Gerçekte hiç o kadar da iyi değillerdir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı