Monitor siyah ekran verip düzeliyor

Yunuwq

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci Intel(R) Core(TM) i5-10500 CPU @ 3.10GHz 3.10 GHz
Takılı RAM 8,00 GB
Windows 11
Anakart Gigabyte H410M H V3
Ekran Karti Asus Tuf Gtx 1650
Selam arkadaşlar, konudan gördüğünüz üzere evimizin elektrik tesisatı sanırım iyi değil çünkü bilgisayar açıkken ev halkı klimayı veya mutfakta Blender açınca benim monitör kararıp geliyor. Diğer forumlara baktım. Voltaj koruması olan 3'lü priz al demişler. Bir de size sormak istedim. Ne yapayım? Kasa ve monitör aynı prizde.

(Not: Ev daha önce elektrik tesisatından yanmış.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam arkadaşlar, konudan gördüğünüz üzere evimizin elektrik tesisatı sanırım iyi değil çünkü bilgisayar açıkken ev halkı klimayı veya mutfakta Blender açınca benim monitör kararıp geliyor. Diğer forumlara baktım. Voltaj koruması olan 3'lü priz al demişler. Bir de size sormak istedim. Ne yapayım? Kasa ve monitör aynı prizde.

(Not: Ev daha önce elektrik tesisatından yanmış.)

Voltaj korumalı priz al.

Evini degiştirmen zor olur bu tür arızalar bilgisayarınada zarar verebilir korumalı priz al yoksa PSU eline alırsın.

Merhaba. Yalnızca monitörün açılıp kapanmasında, PC kasasının bundan etkilenmemesi durumunda EMI etkilenimi söz konusudur, benim kendi görüşüme göre. Sadece akım korumalı prizler EMI etkilenimini gideremez, monitörden önce elektrik motorlu klima ve blenderin oluşturduğu EMI'den PC'leri korumak için EMI filtresi takılmalıdır, çünkü monitör içindeki EMI filtresi bu görevini tam olarak yapamıyor.

Kasa ve monitör voltaj düşümünden etkilenip birlikte kapanıyorlarsa sadece akım korumalı prizler gereken korumayı yine yapamaz, evin elektrik tesisatı yetkili elektrikçilerle mutlaka gözden geçirilmeli bu son durumda. Çünkü PC PSU'ları (veya monitörün SMPS'li besleme girişi) 100-265 volt AC'den etkilenmeden çalışırlar Eğer şebekedeki voltaj100 volt AC'nin altına iç tesisat sorunlarıyla düşerse PC ve monitör ayni anda sadece bu nedenle kapanmış olur. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Voltaj korumalı priz al.

Kardesim bu termal akim korumali prizde ayni şey degil mi ben cok bilmiyorum

Hocam bende aynı sorunu yaşıyorum 3 seçenek kalıyor ekran kartı-kablo-PSU
kardesim evde topraklama yok sanirim ondan boyle

Sağ olun arkadaşlar yarın gidip alacağım.

Arkadaşlar maalesef ki ise yaramadı artık monitöre yumruk atacağım sinirden neyse bir konuda duvar prizini değiştir diye gördüm ve işe yaramış

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı