Monitoru ekran kartı yerine anakarta bağlarsak görüntü gelir mi?

İşlemcinin içerisinde GPU çekirdeği olsa gelirdi ama sonunda F takısı olan Intel işlemcilerde GPU çekirdekleri yok, o yüzden gelmez.
Sanirim doğru cevap bu hocam. Ve oyunlarda vs hiç fps düşüşü yaşamadığını söylüyor bu şekilde kullanımda adam. İşlemcisi dahili GPU lu ve yüksek sanırım.

Şimdi baktım da adamın işlemcisi i9 12900k imiş.

Sanirim doğru cevap bu hocam. Ve oyunlarda vs hiç FPS düşüşü yaşamadığını söylüyor bu şekilde kullanımda adam. İşlemcisi dahili GPU'lu ve yüksek sanırım.

Şimdi baktım da adamın işlemcisi i9 12900K imiş.

Yalan atıyor bence. Harici ekran kartı daha iyidir. İşlemcide ki GPU ne işe yarar ki?

Konu ne kadar saçma sapan uzamış. Şimdi ekran kartı evet boşta bile işlemcinin daha GPU'sundan daha çok enerji harcıyor. Gündelik işlerde işlemcinin böyle bir özelliği varsa cok mantıkli ki ben de böyle yapıyorum. Kartım boşta 20-30W güç çekiyor e ben oturup film izleyecem veya word vs işim var neden ekran kartını çalıştırayim boş yere? Ayrıca işlemcinin gücü cok önemli değil burada amac sadece görüntü almak, zaten hemen hemen bütün Intel işlemcilerin performanslari birbirine benziyor iGPU noktasında eger cok eski bir işlemci değilse. Oyun mu oyanayacaksin veya ekran kartı gücü gerektiren farklı işlemler mi yapacaksın o zaman ekran kartını aktiflestir görüntüyü oradan al tamamdir. Ben monitöre bir adet anakarttan bir adet de ekran kartından kablo bağladım, duruma göre seçiyorum ve ekran kartı lazim değilse aygıt yoneticinden kapatıp görüntüyü işlemciden alıyorum.
Ama malesef senin işlemcin için bu mümkün değil çünkü Intel islemcilerde sonu F ile biten serilerde dahili grafik birimi bulunmuyor yani mecburen ekran kartından görüntü alacaksın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı