Monogatari Serileri Nasıl İzlenmeli?

Makaleler
2
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 6700 XT, Ryzen 5 5600, GoodRam 8x2 GB DDR4 3600 MHz, Gigabyte A520 M-K V2, 1 TB Kioxia G2 M.2, 1 TB Seagate Firecuda 120 Sata SSD, Bitfenix Formula Gold 650 Watt, Bitfenix Apollo
Merhaba, Monogatari serileri var bilirsiniz yüksek ihtimalle. O serinin toplam 22 adet farklı Animesi var ve sırası nasıl acaba? İlk Bakemonogatari ile mi başlamam lazım? İnternette yazılanlar çok karışık olduğu için anlayamadım. İzlemiş arkadaş varsa sırasını yazabilir mi? Teşekkürler.

XD9rxlu_d.jpg
XD9rxlu_d.jpg

ben de yeni basladim bu siralamaya gore izleyecegim Bakemonogatari serisini adonis fansub dan izlemeyin bazi yerler kesilmis bitirdikten sonra farketmem kötu oldu.

Ben henüz izlemedim fakat ne şekilde izlenmesi gerektiğini biliyorum. Yayınlanma sırasına göre mi izlemek istiyorsun yoksa senaryo sırasına göre mi? Ben senaryo sırasına göre izleyeceğim fakat çoğu kişi yayınlanma sırasına göre izlenmesini tavsiye ediyor.
Senaryo sırasına göre izlemek istiyorum.

Kizumonogatari I
Kizumonogatari II
Kizumonogatari III
Nekomonogatari: Kuro
Bakemonogatari
Nisemonogatari
Monogatari Series: Second Season
Tsukimonogatari
Owarimonogatari
Owarimonogatari Second Season
Zoku Owarimonogatari
Hanamonogatari
Böyle izleyince ne farkı oluyor üstteki listeye göre? Senaryo sırası evet ama daha mı kolay anlaşılıyor olaylar?

İzleyenler gizem havası verdiğini söylüyor. "Bu niye böyle oldu, bu niye böyle yaptı" filan diyerekten tahminlerde bulunuyorsunuz, sonradan izlediğinizde de "aaa böyle miymiş" diyorsunuz. Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit serilerini izlediyseniz hemen hemen aynı mantıkta. Benim dediğim liste ilk önceki olayları anlatan Hobbit'i ardından Yüzüklerin Efendisi'ni izlemek gibi birşey.

Haruhi Suzumiya animesinin bölümleri de senaryo olarak karışık yayımlandı. Ben senaryo sırasına göre izleyecektim ama cidden baya karışık yapmışlar ben de izlemekten vazgeçtim.

Adonis Fansub'tan başka bir yerde bulamadım siz nereden izlediniz? Orada da 3 sezon var zaten. Tüm sezonları çevirmiş bir Fansub var mıdır acaba.
Anime sitelerine bakın her türlüsü orda bulunuyor.

Kizumonogatari I
Kizumonogatari II
Kizumonogatari III
Nekomonogatari: Kuro
Bakemonogatari
Nisemonogatari
Monogatari Series: Second Season
Tsukimonogatari
Owarimonogatari
Owarimonogatari Second Season
Zoku Owarimonogatari
Hanamonogatari