Monster A5 v15.2 donuyor

Cadical

Centipat
Öncelikle herkese iyi akşamlar, son zamanlarda bilgisayarım donma söz konusu oluyor. Bazen video(SSD kayıt alıyorum yakala ile) kayıt ederken bazen oyun oynarken(League of Legends HDD kurulu) donmalar başıma geliyor. Bazen donma sırasında hiçbir fonksiyon işe yaramıyor CTRL+alt+Del mouse hareketleri Caps Lock çalışmıyor bazen ise Windows tuşu vs tuşlar işe yarıyor. İlk zamanlar ısıdan problemli olduğunu düşünüyordum ama sıcaklık değerlerini Monster Control merkezi veya görev yöneticisinden takip edince sıcaklık değerleri normal gözüküyor ve Turbo fan modundada bu donma söz konusu oldu. Disklerimde bir problemin olduğunu düşünüyorum ve test sonuçlarımı bırakıyorum(HDD dosyalarımı alırken donmalar başıma geldi).Sürücülerim güncel ve daha önceden SSD biçimlendirip format atmama rağmen söz konusu olan durum devam ediyor(eskiden çok daha sık başıma geliyordu).İşletim sistemim SSD kayıtlı HDD mi depo amaçlı oyun ve dosyalarımı tutuyorum.
sistem özellikleri:
Intel i7-9750 h.
GTX 1650.
500 GB CT500P1SSD8.
1TB ST1000LM049-2GH172.
16 GB RAM.
İşletim sistemim SSD kayıtlı.

Dosya Ekleri

• hd.1.png
    21,4 KB · Görüntüleme: 63
  • hdd crystal mark .png
    16,4 KB · Görüntüleme: 65
  • hdd2.png
    15,3 KB · Görüntüleme: 118
  • ssd crystal mark .png
    19,9 KB · Görüntüleme: 54
  • ssd1.png
    19,6 KB · Görüntüleme: 89
  • ssd2.png
    15 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
HDD'nin hızı çok düşük. Oyunlar hangisine kuruldu? HDD'ye kurulu oyunları SSD'ye kurup deneyebilir misiniz?

Bunu denedim ve süreç içinde takılma yaşamamıştım pardon aklımdan tamamen çıkmış belirtmeyi unutmuşum, peki video kayıtı alırken neden donma yaşıyorum acaba bir fikriniz var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…