Çözüldü Monster A5 v17.2 oyun oynarken kapandı ve bip sesi geldi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Overthinker

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam, herkese kolay gelsin. Başlıkta belirttiğim Monster Notebook modeline sahibim. Dün PUBG oynarken bir anda bilgisayar kapandı, tekrar açtığımda ise uzun bip sesleri gelmeye başladı. Sorunum hangisi diye baktım ama pek anlayamadım(video mevcut gerekirse atabilirim). Normalde batarya takılı değilken kullanırım ancak test amaçlı bataryayı taktım ve tekrar oyunda biraz yük binmesini bekledim bir problem yoktu. Batarya takılıyken şarja taktığımda ise oyunda 10 dakika sonra tekrar kendini kapattı. Bu sefer tekrar açmadan şarj kablosunu çıkardım bip sesleri gelmedi. Yarın teknik servise götüreceğim ancak sorun nedir diye size de sormak istedim.
Ek olarak;
  • Son birkaç Control Center incelememde işlemci 98 dereceyi görüyordu PUBG'de.
  • Yaklaşık 1 saate yakın şarja takılı ve boştayken herhangi bir kapanma veya bip sesi gelmedi.
  • Kafamdaki tahminler: İşlemci sıcaklık sınırına ulaştığı için bilgisayar kapanıyor veya şarj aletinde bir problem var.
  • Yarın yanımda Cooler Master termal macunumu götüreceğim umarım onu kullanırlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben şunu öğrendim oyun için laptop almakla hata yapmısım şu an masaustunde Max 75 derece kafam rahat.
Evet hocam. Benim de MSI RX580 8GB li sistemim vardı, okul için mecbur onu satıp laptopa döndüm. Dediğiniz gibi olan yükü bindiriyordum tık yoktu.

Genel açıklama getireyim, cihaz serviste, arızamı şikayetimi belirttim. Umarım düzelirse sebebini de öğrenebilirim

Arkadaşlar bugün servisten cihazı aldım. Her zaman ki gibi kullanıyorum. Sorunum haftasonuyla beraber 5 gün içinde çözüldü. CPU ve GPU fanlarında sorun varmış değiştirmişler. Genel bakımla beraber 10 derecelik bir düşüş yaşadım. İlgilenenlere teşekkür ederim.
İşlemci 100C olsa bile kendi gücünü keser. Çok ısındığı için PC'nin kapacağını sanmıyorum. Adaptör yeterli gücü veremediği için kapanıyor olabilir diyeceğim ama bu sefer de kapanmadan bataryadan yemeye başlar. Bip sesi 5 kez mi geliyor internetten bakalım sebebi neymiş.

Monster notebook bip sesi çıkarıyor şu konuyu bir inceler misin arkadaşta aynı sorunu yaşamış.

İşlemci 100C olsa bile kendi gücünü keser. Çok ısındığı için PC'nin kapacağını sanmıyorum. Adaptör yeterli gücü veremediği için kapanıyor olabilir diyeceğim ama bu sefer de kapanmadan bataryadan yemeye başlar. Bip sesi 5 kez mi geliyor internetten bakalım sebebi neymiş.

Monster notebook bip sesi çıkarıyor şu konuyu bir inceler misin arkadaşta aynı sorunu yaşamış.
Hocam inceledim konuyu açmadan önce. Bip sesleri onda kapanmadan ötüyorken bende bilgisayar kendini kapattıktan hemen sonra açarsam geliyor. Fakat altta yeşil yanan güç göstergesi aynı şekil turuncu yanıp sönmeye başlıyor. Onun sorunu da ekran kartı fanıyla alakalıymış sanırım. 14.00da randevum var çözülürse sebebiyle birlikte anlatmaya çalışırım.

Hocam inceledim konuyu açmadan önce. Bip sesleri onda kapanmadan ötüyorken bende bilgisayar kendini kapattıktan hemen sonra açarsam geliyor. Fakat altta yeşil yanan güç göstergesi aynı şekil turuncu yanıp sönmeye başlıyor. Onun sorunu da ekran kartı fanıyla alakalıymış sanırım. 14.00'da randevum var çözülürse sebebiyle birlikte anlatmaya çalışırım.

Tamamdır gelişmeleri buraya yazarsan senden sonraki sorunu yaşayan arkadaşlar da çözüme bir tık ulaşmış olur. Ben de merak ettim bekliyorum.

Monster'in en sorunlu cihazların biri o bende kullandim. CS:GO'da bile 100 dereceyi görüyor 6. ayimda sattim kurtuldum. Umarim ekran karti veya islemcin yanmamistir.
Umarım öyle olmamıştır. CS:GO’da hiç 100 dereceyi hatta 90 dereceyi de görmedi ve yüksek hızda fan sesi yoktu. Boşta iken 40 normal tarayıcı kullanımlarında ise 50-60 derecelere çıkıyor. Ne hikmetse PUBG’de GPU 80 CPU 98 derecelerde duruyor.

Umarım öyle olmamıştır. CS:GO'da hiç 100 dereceyi hatta 90 dereceyi de görmedi ve yüksek hızda fan sesi yoktu. Boşta iken 40 normal tarayıcı kullanımlarında ise 50-60 derecelere çıkıyor. Ne hikmetse PUBG'de GPU 80 CPU 98 derecelerde duruyor.

Ben şunu öğrendim oyun için laptop almakla hata yapmısım şu an masaustunde Max 75 derece kafam rahat.

Evet hocam. Benim de MSI RX580 8GB li sistemim vardı, okul için mecbur onu satıp laptopa döndüm. Dediğiniz gibi olan yükü bindiriyordum tık yoktu.

Genel açıklama getireyim, cihaz serviste, arızamı şikayetimi belirttim. Umarım düzelirse sebebini de öğrenebilirim

Arkadaşlar bugün servisten cihazı aldım. Her zaman ki gibi kullanıyorum. Sorunum haftasonuyla beraber 5 gün içinde çözüldü. CPU ve GPU fanlarında sorun varmış değiştirmişler. Genel bakımla beraber 10 derecelik bir düşüş yaşadım. İlgilenenlere teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı