Monster Abra 13.1'de yüksek CPU kullanımı

Yer
Ankara
Daha fazla  
Laptop'ta i5 8300h ve GTX 1050 ekran kartı var. Laptop'u 2. el olarak param güvende ile aldım. Boştayken 90 dereceleri gördüğü için servise götürdüm, bakımları yapıldı. Fakat Monster arayüzünden yüksek performansta arkada sadece Opera açıkken işlemci kullanımı %50'den aşağı inmiyor ve işlemci sıcaklığı 80-95 derecede seyrediyor. Tasarruf moduna aldığım zaman ise CPU kullanımı yine %50 üstünde 50-60 derece arasında çalışıyor. Arkadaşlar sizce neden bu sıcaklıklarda çalışıyor? Çözümü var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop'ta i5 8300h ve GTX 1050 ekran kartı var. Laptop'u 2. el olarak param güvende ile aldım. Boştayken 90 dereceleri gördüğü için servise götürdüm, bakımları yapıldı. Fakat Monster arayüzünden yüksek performansta arkada sadece Opera açıkken işlemci kullanımı %50'den aşağı inmiyor ve işlemci sıcaklığı 80-95 derecede seyrediyor. Tasarruf moduna aldığım zaman ise CPU kullanımı yine %50 üstünde 50-60 derece arasında çalışıyor. Arkadaşlar sizce neden bu sıcaklıklarda çalışıyor? Çözümü var mı?

O normal. Opera birden fazla arka plan uygulaması çalıştırdığı için. Mesela bende Opera kullanıyorum. Ve bende de aynı. Ama Abra serisinde ısınma sorunu var. Tulpar olsaydı yine de bu kadar olmazdı.

Operadayken bu kadar işlemci kullanması saçma. Muhtemelen arkada birşeyler daha açık.

Arkaplanda hoşa gitmeyen şeyler varsa en iyi bir format atın. Ardından sıcaklık sorunu ile ilgilenelim. Çünkü mantıklı değil opera sıcaklığı ve kullanım değerleri.

Operadayken bu kadar işlemci kullanması saçma. Muhtemelen arkada birşeyler daha açık.

Arkaplanda hoşa gitmeyen şeyler varsa en iyi bir format atın. Ardından sıcaklık sorunu ile ilgilenelim. Çünkü mantıklı değil opera sıcaklığı ve kullanım değerleri.
Dün bu konu ile ilgilenirken zaten format atmayı düşünüyordum. Format sonrası CPU kullanımı oldukça düştü şuan oyun modunda Opera ve Rockstar Games Launcher açık %10 kullanımda 50-60 derece. ThrottleStop ile -125 voltaj kıstım. Yalnız XTU ile olan rehber videoları hep eski sürüm. Bende bu sürümde voltaj kilidini nasıl açıyoruz bulamadım yardımcı olabilir misiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı