Monster Abra 20.7.4 için 1.000 TL'ye M.2 SSD soğutucu önerisi

halilgurbuz

Femtopat
Daha fazla  
Merhabalar. Monster Abra 20.7.4 notebook içinde bir adet WD 5100 ve bir adet de Crucial P1000 var. Her ikisi de yan yana. Notebook içinde çok alan yok. Bunlar için metal soğutma plaka almaya gerek var mı? Önerebileceğiniz model var mı?

Merhabalar. Monster Abra 20.7.4 notebook içinde bir adet WD 5100 ve bir adet de Crucial P1000 var. Her ikisi de yan yana. Notebook içinde çok alan yok. Bunlar için metal soğutma plaka almaya gerek var mı? Önerebileceğiniz model var mı?
Laptopta ben gerek duymuyorum şahsen çiplere yakın değilse sorun olmaz.

Merhaba. Monster Abra 20.7.4 notebook içinde bir adet WD 5100 ve bir adet de Crucial P1000 var. Her ikisi de yan yana. Notebook içinde çok alan yok. Bunlar için metal soğutma plaka almaya gerek var mı? Önerebileceğiniz model var mı?

Her yerden bulabileceğiniz standart bir model alın yeterli. Kaliteli ve 1mm termal ped kullanın.

Thermalright Valor Odin, yoksa Odyssey.

Soğutucu blok için Temu'ya bile bakabilirsiniz.
2280 için bakır mı plaka tercih etmeli yoksa fark etmez mi acaba?

Şu uygun olurmu acaba? Fiyat güzel

2280 için bakır mı plaka tercih etmeli yoksa fark etmez mi acaba?

Şu uygun olur mu acaba? Fiyat güzel.

Vida deliği olan modellere bakmak daha iyi olabilir, sabit olması açısından yani. Yoksa hepsinin malzeme kalitesi benzer.

Bakırın ısı iletkenlik katsayısı daha yüksek. Ama bu tarz parçalarda aşırı büyük fark yok. İşlemci değil sonuçta bunlar.

Vida deliği olan modellere bakmak daha iyi olabilir, sabit olması açısından yani. Yoksa hepsinin malzeme kalitesi benzer.

Bakırın ısı iletkenlik katsayısı daha yüksek. Ama bu tarz parçalarda aşırı büyük fark yok. İşlemci değil sonuçta bunlar.
Hocam çok aradım ama bulamadım. TR malum sitelerde de hep lastik bantlı olanlar var. Bu lastikler zamanla kesinlikle yapısı bozulur. Temu danda baktım. Onlarda genel olarak aynı. Siz biliyorsanız bir link verebilir misiniz? Gerçekten ara ara ara yoruldum gına geldi.

Notebook içini açıp baktım. Soğutma almaya gerek yokmuş. Adamlar bir alan yapmışlar zaten.
Sadece bu alana güzel bir termal pad almak yeterli olur heralde.

Dosya Ekleri

• 20251214_141048.jpg
    20251214_141048.jpg
    179 KB · Görüntüleme: 3
  • 20251214_141056.jpg
    20251214_141056.jpg
    182,5 KB · Görüntüleme: 4
  • 20251214_144322.jpg
    20251214_144322.jpg
    93,5 KB · Görüntüleme: 3
Son düzenleme:
Hocam çok aradım ama bulamadım. TR malum sitelerde de hep lastik bantlı olanlar var. Bu lastikler zamanla kesinlikle yapısı bozulur. Temu danda baktım. Onlarda genel olarak aynı. Siz biliyorsanız bir link verebilir misiniz? Gerçekten ara ara ara yoruldum gına geldi.

Notebook içini açıp baktım. Soğutma almaya gerek yokmuş. Adamlar bir alan yapmışlar zaten.
Sadece bu alana güzel bir termal pad almak yeterli olur herhalde.

Thermalright Valor Odin veya Odyssey alın. Yeterli olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı