Monster Abra A5 12.1 laptop oyunlarda FPS drop sorunu

DextriN

Hectopat
Katılım
17 Ağustos 2017
Mesajlar
51
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Monster Abra A5 12.1 laptopum var fakat oyunlarda normal oynarken FPS drop oluyor. Sunu fark ettim ki CPU kullanımı genelde GPU kullanımından yuksek ve drop olunca GPU kullanımı 20'lere dusuyor. Yardımcı olabilirseniz mutlu olurum tesekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Performans modunda. Driverlar güncel sorun işlemciden olarak tahmin ediyorum CPU 100 olduğunda donma oluyor GPU kullanımı düşüyor. Darboğaz oluyor dedi birisi ama tam bilmiyorum. Darboğaz ise nasıl çözebilirim?Yardımcı olursanız sevinirim. İyi günler.

Cevap verebilecek yok mu?
 
Güç seçenekleri>Kullandığın güç profilininin ''Plan ayarlarını değiştir'' kısmı>Gelişmiş güç ayarlarını değiştir>İşlemci güç yönetimi> En düşük işlemci durumuna hem pilde hem bataryada 10 yaz. En yüksek işlemci durumuna 80 yaz, uygulaya ve tamama tıkla. Birde böyle dene.
 
Teknoloji şans işi yani sen alırsın problemsiz 5 yıl kullanırsın ama ben hariç başka kişilerde de var. Takılma oyunun akıcılığını bozuyor bi süre sonra sinir ediyor o yüzden dikkatimi çekiyor.
 
Arkadaşlar sorun entegre grafik kartından dolayı kaynaklanıyor. Masaüstünde bile 1 saniyeliğine GTX 1050'ye geçiyor o da takılma yapıyor ama bunu nasıl çözeceğini bulamadim. Bilen varsa yardımcı olabilir mı acaba? Teşekkürler.
 
Monster'ın Control Center programının içinden oyun bölümüne gelip ''GPU ayrık'' seçeneğini seç. Bilgisayar yeniden başlayacak ve sonrasında GTX1050 ile işlem yapmaya devam edecek. O mevcut işlemci, o ekran kartında darboğaz yapmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı