Monster Abra A5 19.3 ekranı ghosting yapıyor

OnurOfc

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,
Arkadaşımla yan yana oyun oynarken onun ekranında biraz ghosting fark ettim. Sonra ufo test yaptığımda görüntünün benimki kadar net olmadığını, 144Hz de ufonun iz bıraktığını gördüm. Bu ghosting sorunu sürücüler ile çözülemez değil mi? İlla panelin mi değişmesi lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ghosting sorunu başa bela. Benim laptopumda da çıtırından var. Fakat ben yeni monitör alıp laptop ekranını kapattım. Sürücülerle değişmez kısacası. Lakin VA panelse ya da TN panelse tekrardan hatayı yapabilir çünkü marka ne olursa olsun VA ve TN panellerde kronik sorun. Bu tarz sorunların olamamasını istiyorsanız IPS panel bakmalısınız. Yani tekrardan kısaltıyorum şu anki arkadaşınızın kullanıdığı panel ya da ekranın değişmesiyle sürekli ghosting sorunlarını absorbe edemezsiniz. Ve bunları yazarken arkaşınızın ekranının panelini VA ya da TN panel olarak var sayıyorum.

Hocam ghosting sorunu başa bela. Benim laptopumda da çıtırından var. Fakat ben yeni monitör alıp laptop ekranını kapattım. Sürücülerle değişmez kısacası. Lakin VA panelse ya da TN panelse tekrardan hatayı yapabilir çünkü marka ne olursa olsun VA ve TN panellerde kronik sorun. Bu tarz sorunların olamamasını istiyorsanız IPS panel bakmalısınız. Yani tekrardan kısaltıyorum şu anki arkadaşınızın kullanıdığı panel ya da ekranın değişmesiyle sürekli ghosting sorunlarını absorbe edemezsiniz. Ve bunları yazarken arkaşınızın ekranının panelini VA ya da TN panel olarak var sayıyorum.
Hocam monster IPS kullanıyor sitesinde de yazdığı gibi. Teknik servisi aradık İntel dhc grafiklerini yükleyin dedi ama zaten biz onu denemiştik. O zaman yapacak bişi yok bize getirin dediler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı