Monster Abra A5 v.10.1, GTX 1050 ekran kartını görmüyor

Tuna Tunç

Hectopat
Dün ekran kartımı güncelledikten sonra girdiğim oyunlarda sıkıntı vermeye başladı. Birkaç şey denedikten sonra bir sonuca varamadım ve format atmaya karar verdim. Format attıktan sonra ekran kartımı görmemeye başladı. Lol'e gireken ''Bilinmeyen bir DirectX hatasından ötürü League of Legends başlayamıyor. Lütfen ekran kartının, üreticiden gelen en yeni sürücüleri kullandığından emin ol.'' hatasını veriyor. Nvidia denetim masasına girerken de Nvidia ekran ayarlarını kullanılamaz. Şu anda Nvidia GPU'ya bağlı bir ekran kullanmıyorsunuz. diye hata veriyor fakat Dxdia'dan ve aygıt yöneticisinden baktığımda ekran kartımı görebiliyorum.

Sürücüleri Yükle | NVIDIA buradan ekran kartınızın sürücüsünün son sürümünü indirin ve kurun. Kurarken seçeneklerde Özel (Gelişmiş) Kurulum seçeneğini seçin, karşınızı gelen ekrandaki bütün kutucuklar seçili olsun ve temiz kurulum kutucuğuda işaretli olsun.

Dün ekran kartımı güncelledikten sonra girdiğim oyunlarda sıkıntı vermeye başladı. Birkaç şey denedikten sonra bir sonuca varamadım ve format atmaya karar verdim. Format attıktan sonra ekran kartımı görmemeye başladı. Lol'e gireken ''Bilinmeyen bir DirectX hatasından ötürü League of Legends başlayamıyor. Lütfen ekran kartının, üreticiden gelen en yeni sürücüleri kullandığından emin ol.'' hatasını veriyor. Nvidia denetim masasına girerken de Nvidia ekran ayarlarını kullanılamaz. Şu anda Nvidia GPU'ya bağlı bir ekran kullanmıyorsunuz. diye hata veriyor fakat Dxdia'dan ve aygıt yöneticisinden baktığımda ekran kartımı görebiliyorum.

Aynı sorun bende de oluyordu, komple kaldırım en güncel driver'ı indirdim sitesinden düzeldi.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı