Monster Abra A5 V1.1.2 Düşük GPU, CPU Kullanımı

İ74710QM ve 860M ekran kartı var. Oyunlarda kullanımına baktığımda hiçbir zaman %100 olmuyor ikisi de ekran kartım %40 civarlarında işlemcim %60 yukarısına çıkmıyor, sebebi nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi oyunda bu sorunu yaşıyorsun?

CS:GO, LOL gibi eski oyunlarda yaşıyorsan gayet normaldir. Çünkü bu oyunların grafik teknolojileri, Güncel ekran kartların da %99 kullanımını sağlayamıyor.
Ama eğer Nvidia profiline ekli olmayan bir oyun oynuyorsan oyun Entegre GPU ile çalışıyor olabilir.
Oyunları Harici Ekran Kartı ile Çalıştırma - Technopat
Bu tarz oyunların ''exe'' dosyasını Nvidia ya da AMD kontrol menülerinden eklemelisin.

CS:GO da bi sıkıntım yok drop yemeden 200fps lere kadar çıkabiliyorum.Mesela şöyle örnek veriyim PUBG oynadığımda 50 60 fps civarı dolanıyor 720pde GPU %100 seviyesinde CPU ise %70 80,ondan daha düşük sistem gereksinimi gerektiren aynı yapıya sahip Ring Of Elysium adlı oyunda ise GPU %40 CPU %60 50FPS çok zor görüyor çoğu zamanda droplarla beraber 30 35 FPS'ye düşüyor.

Bahsettiğim oyunun sistem gereksinimleri ;
Ring of Elysium Minimum Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi:
Windows 7 veya Windows 10
İşlemci: Intel Core i3
Bellek: 4 GB RAM
Ekran Kartı: Nvidia GTX 480
Depolama: 10 GB Boş alan

Benim sistemim;
İşletim Sistemi:Windows 10
İşlemci: Intel Core i7 4710QM
Bellek: 12GB RAM
Ekran Kartı: Nvidia GTX 860M

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı