Çözüldü Monster Abra A5 v10.3 laptopa DW1820a Wi-Fi kart takılınca klavye çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Venus94

Megapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
işlemci : Intel i5-14400F
Anakart : Asus Prime H610M-K ARGB
Ram : 32GB
Ekran Kartı: Nvidia Geforce RTX 4060Ti
PSU : 650W
Kasa : MSI Mag Forge 100M
Meslek
Yazılım Mühendisi
RAM
16GB Adata 2400MHz
SSD veya HDD modeli
1TB WD SSD , 256GB Intel 600p serisi, 1TB WD HDD
Ekran kartı
Nvidia 1050ti - Intel HD630
Anakart
Monster Abra A5 V10.3
İşlemci
Intel i7-7700HQ
Geçtiğimiz günlerde AirDrop desteği için macOS kurduğum Monster Abra A5 v10.3 model bilgisayarıma Broadcom chipsetli DW1820a modeli kartı aldım. Daha sonra bilgisayarı açtım macOS için kextleri, Windows için driverları kurdum her şey sorunsuz gidiyordu ki laptop un kendi klavyesinin çalışmadığını fark ettim. Garip kısmı DW1820a kartı sökünce çalışıyor, takınca çalışmıyor sebebi ne olabilir?

Çözüm
İlginç. Monster'a bir mail atın durum ile iligli. BIOS ile ilgili olabilir.

Sorun anakartın Wi-Fi için whitelist bulundurmasıymış, maalesef birkaç Intel model Wi-Fi kartı haricinde kart taktığımda böyle soruna yol açabiliyormuş. Monster BIOS kısmında destek sunmuyor, 3 parti mod sitelerine de ben güvenmiyorum, Intel karta geri döneceğim. Konu çözüldü diyebiliriz.

Kısa devre yapıyor olabilir mi?

Maalesef kısa devre olacağını sanmıyorum Wi-Fi kartı çevresinde izolasyon bandı var.

Maalesef devam ediyor, Intel Wi-Fi kartı takıyorum çalışıyor, slot boş iken çalışıyor, DW1820a kartı takınca klavye çalışmayı kesiyor.

Maalesef devam ediyor, Intel Wi-Fi kartı takıyorum çalışıyor, slot boş iken çalışıyor, DW1820a kartı takınca klavye çalışmayı kesiyor.

Aşırı saçma geldi bana bu olay aklıma hiçbir şey gelmiyor ne yazık ki

İki kart arasında port farkı var. İntel Cvne düzenine sahip, DW1820A ise M2 slot sistemine sahiptir. Çıkışları karşılaştırarak görebilirsiniz. Bant ile aynı port düzenine getirilebildiğini okumuştum. Ne kadar doğru bilemiyortum, test edecek donanıma sahip değilim.

Intel kartımda M.2 porta sahip Intel AC-3168.

Üstat tamam siz daha iyi biliyorsunuz. Çözümü de bir zahmet siz bulun...

Sorun Wi-Fi kartının portları değil ki neden portlara yordunuz, sorun portlar olsa kart çalışmazdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…