Monster Abra A5 V12.1.2 vs Abra A7 V7.3.2

SmokeBomb

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu yıl yazılım mühendisliği bölümüne başlayacağım ve yanımda güzel bir bilgisayar götürmek istiyorum. Aşağıdaki iki bilgisayardan hangisini önerirsiniz ya da sizin önerileriniz neler?

Ekran 2.PNG

Ekran Alıntısı.PNG

Bütçe olarak pek imkanım olmadığı için SSD eklemesi yapamıyorum fakat Abra A5'i 16 GB RAM ile özelleştirdiğimde ikisi de hemen hemen aynı fiyata geliyor. Bir sorum daha olacak; diyelim Abra A7 aldım daha sonra servise başvurup RAM eklettirebiliyor muyum?

Bence bütçeni biraz arttırıp i7 modellere yönelmen lazım veya başka bir markanın i7 modelleri program için i7 daha iyi bir seçim olacaktır

Ürünün üzerindeki HDD yavaş, 5400RPM. Abra A5 V12.1 15.6" Oyun Bilgisayarı bu üründe SSD var. Bence SSD olan ürünü seçip daha sonra ihtiyacın olursa 7200RPM bir HDD ekleyebilirsin. SSD hem iş kullanımında hem de günlük kullanımda hız açısından çok fark ettiriyor. Bu arada anakartın desteklediği her eklemeyi istediğin zaman yapabilirsin.

Son düzenleme:
Ürünün üzerindeki HDD yavaş, 5400RPM. Abra A5 V12.1 15.6" Oyun Bilgisayarı bu üründe SSD var. Bence SSD olan ürünü seçip daha sonra ihtiyacın olursa 7200RPM bir HDD ekleyebilirsin. SSD hem iş kullanımında hem de günlük kullanımda hız açısından çok fark ettiriyor. Bu arada anakartın desteklediği her eklemeyi istediğin zaman yapabilirsin.
Benim için önemli olan depolama. Bir de şu zamanda 8 Gb yeterli mi yoksa 2x8 özelleştirmesi yapılmalı mı?

Ya da dediğiniz ürünü alsam depolama olarak harici güzel bir hdd kullansam nasıl olur?

IMG_0174.PNG

Babamla konuştum sen istediğin özelliklere göre ayarla ben alırım dedi. Biliyorum bu fiyata güzel kasalar toplanır fakat öğrenciyim yanımda götüreceğim. Bu nasıl? (1 Tb HDD ekledim ve RAM'i 2x8 yaptım)

Benim için önemli olan depolama. Bir de şu zamanda 8 Gb yeterli mi yoksa 2x8 özelleştirmesi yapılmalı mı?

Ya da dediğiniz ürünü alsam depolama olarak harici güzel bir hdd kullansam nasıl olur?

Eki Görüntüle 254987

Babamla konuştum sen istediğin özelliklere göre ayarla ben alırım dedi. Biliyorum bu fiyata güzel kasalar toplanır fakat öğrenciyim yanımda götüreceğim. Bu nasıl? (1 Tb HDD ekledim ve RAM'i 2x8 yaptım)
ustam o paraya i5 alma i5 de 4 iş parçacığı varken i7 de 8 var program veya render işlerinde i7 çok fark ediyor i7 modellere yönelmeni tavsiye ederim

SSD olduktan sonra, HDD sadece depolama içinse çok fark etmez :) Bu arada fotoğraf ve video için rander ekran kartı ile yapılıyor. Senin programlar için durum nasıl bilmiyorum. Arkadaşın dediğine de bakmak lazım. Onun dışında iki işlemci de günlük işlerde ve oyunlarda iyi zaten.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı