Monster Abra A5 v12.1 vs v9.3

Barış G.

Hectopat
Daha fazla  
Monster Abra A5 v12.1 modelini sipariş ettim fakat henüz elime geçmedi stok bekliyorum. V12.1 gelmeden acaba V9.3 ile değiştirsem mi diye düşünüyorum. Bilgisayarı oyun oynama ve film izleme maksatlı alıyorum.
V9.3 konusunda bazı endişelerim var yardımcı olursanız sevinirim.
Özellikler:
  • V12.1 => i5 7300HQ, 4 GB GTX 1050, 1080p TN ekran, tek renk klavye.
  • V9.3 => i5 7300HQ, 4 GB GTX 1050 Ti, 1080p IPS ekran, RGB klavye.

Monster'ın kendi inceleme videosunda v9.3'ün oyun esnasında CPU kullanımı %100 olabiliyor (özellikle Battlefield 1'de), bu modelde darboğaz sorunu var mıdır yoksa video kayıt programindan, işlemcinin turboya girmemesinden veya başka bir seyden olabilir mi? Yani hallolacak bi durum mu? v9.3'ün ışıklı arka kapağı, IPS ekrani ve RGB klavyesi çok cazip duruyor ama endişem işlemci darboğazı. Ne önerirsiniz? v12.1 siparişi kalsın mı yoksa v9.3 ile değiştireyim mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Battlefield 1, yüksek işlemci gücü gerektiren bir oyun. Yüksek kullanım değerlerini görmeniz gayet normal. GTX 1050 Ti'ı besleyebilecek bir işlemci, imkanınız var ise değiştirebilirsiniz.

A5 v12.1 kullanıyorum.ani fps droplar yaşıyorum ama bu işlemcimin i5 olmasındanmı kaynaklanıyo bilmiyorum ama bidaha alıcak olsam i7 alırdım heralde.ekranı iyi değil ips ekran olduğu için 9.3 alınabilir.fakat 12.1 de cpu ve gpu soğutması çifter bakır bloklu ve gerçekten ısınmıyor,9.3 tek bakır bloklu onda ısınma varmı bilmiyorum

A5 v9.3 almıştım iade ettim. İşlemci darboğaz yapıyor.Ancak grafikleri ultraya alacaksın ki darboğaz olmasın,bu yüzden ilerki zamanlarda ayarları düşürüp oynayamayacağız galiba.i5 7300hq ve 1050ti uyumsuz olmuş bence.Bu arada bakır borular çiftli ısınma sorunu görmedim. Ayrıca ips ekran da kötü lenovo y510p den sonra beğenemedim.500 tl fiyat farkına değmez diyerek v12.1 aldım gelmesini bekliyorum.

Hayırlı olsun.bende monster a gidip ekranımı ips e upgrade etmeyi teklif edicektim ozaman başka ekranlara bakayım.ben orjinal 120w adaptör yerine bilgisayarım daha rahat çalışsın diye asus rog dan çıkma 180w 19.5 9.23a adaptör aldım onunla pilsiz kullanıyorum ve sanki max fps lerim arttı laptopunda fanları daha sessiz çalışıyo gibime geldi.tabi yaptığım doğru bir işlemmi ondanda emin deilim

Teşekkürler sizede hayırlı olsun.Adaptörün büyük olması sorun değilse iyi tercih olmuş V9.3'te ki ekranın min. parlaklığı yüksek gece göz yoruyor ve max. parlaklığı da düşük, ilginç bir ekranı var. Renkler de bekledigim kadar canlı degildi.Msi gv62'nin ekranı iyi görünüyor bulabilirseniz onu tavsiye ederim.

Pubg de özellikle 80 den 35 e bianda düşebiliyi,csgo da dust 2 sis içinde 70 80 fps lere düşüyo orta ayarlarda.

Peki AAA tarzı oyunlarda durum nasıl? BF1'de falan ani FPS düşüşleri yaşıyormusun? PUBG'deki FPS düşüşleri için oyun tam çıkana kadar bir şey diyemeyiz.

Bf1 de orta ayarlarda 28 38 arası alıyorum onlineda.pubg de nvidia denetim masasından ayarları düşürerek baya stabil halde 50 65 arası fps aldım ama görüntü kalitesi düştü tabi.bu akşam bf1 için uğraşıcam,tanıtım videosunda high ayarlarda 45 fps ortalama performansın yanına yaklaşamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…