Monster Abra A5 V13.4 Isınma Problemi

mertonar

Decapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci / Fotoğraf
Öncelikle herkese merhabalar, forumda konu hakkında bir başlığa rastlayamadım. Yeni bir başlık açmak istedim. Ekimde sıfır olarak almış olduğum Abra A5 V13.4 model bilgisayarım ile birkaç aydır ısınma problemleri yaşıyorum. İlk aldığımda %100 kullanımda, fanboost açmadan GPU 75 derece civarında geziniyordu. Son dönemlerde aynı oyun ve aynı kullanımda fanboost açık şekilde 85 derece üzerine çıkmaya başlamıştı, hatta sıklıkla 90 decede çalışıyordu. Aldığım tarih üzerinden 5 ay civarı olmuştu. Ben de termal macun bakımının yaklaştığı için problemin oluştuğunu düşünerek, Monsterlarda periyodik bakım süresi 6 ay olduğu için biraz bekledim. Serviste bakımını yaptırdım. Bakım sonrası tekrar aynı şekilde testi yaptığımda sıcaklıkların eskisi gibi 75 derecede seyrediyordu. Dedim çok güzel servis problemi çözdü. Fakat bakım üzerinden 1-2 hafta geçmesiyle birlikte sıcaklık değerlerinin yavaş yavaş arttığını gözlemledim ve bununla birlikte ısı bilgisayarın klavyesine dahi yansımaya başladı. Servis ile görüştüm böyle bir problem yaşadığımı kendilerine ilettim ve kullanmış oldukları termal macunun niteliğini sordum kendilerine fakat net bir cevap alamadım. Ve macun değişimini kendim yaparsam cihazın garanti dışına çıkıp çıkmayacağını sordum kendilerine. Cihaza fiziksel bir hasar vermedikçe içini açıp bakımlarını kendim yapabilirmişim. Bu bağlamda Arctic MX4 2019 Edition sipariş ederek bakımı kendim yapmaya karar verdim. Fakat online olarak hiç bir kaynak cihazın kasa söküm işlemi hakkında bir içeriğe rastlayamadım. Forumda daha önce Monster ABRA A5 V13 kasası açmış olan var mı? Elim böyle işlere yatkındır fakat tüm vidaları söktüğüm halde menteşe ya da kasanın orta kısımlarında kapağı tutan bir şey var, zarar vermekten çekindim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Havalar ısınıyor fark ettiysen makınayı kışın almışsın yaz gelince ısınmaya başlamış , normal şartlarda zorlamadığın bir pc de termal macun 2 yıla kadar performanslı olarak gider , ancak en iyi performans için 6 ayda bir yenileyebilirsin ama ben maksimum 1 yılda bir değiştirilmesi taraftarıyım.

2. Hangi laptop soğutucuyu kullanıyorsun ? Laptoplar kasalı bilgisayarlar gibi değildir geniş hava alacak delikleri yoktur sürkülasyonu rahatlatmak için altına bir soğutucu ve yüzey ile temasını kesecek alan gerekir.

zalman tavsiye ederim, bende uzun zamandır logitech var oda iyidir.

3. bu soğutucular ömürlüktür , usb girişleri ve kablolarını bozmadığınız sürece düzenli toz temizliğini yaparsanız 20 sene çalışır.

1. Havalar ısınıyor fark ettiysen makınayı kışın almışsın yaz gelince ısınmaya başlamış , normal şartlarda zorlamadığın bir pc de termal macun 2 yıla kadar performanslı olarak gider , ancak en iyi performans için 6 ayda bir yenileyebilirsin ama ben maksimum 1 yılda bir değiştirilmesi taraftarıyım.

2. Hangi laptop soğutucuyu kullanıyorsun ? Laptoplar kasalı bilgisayarlar gibi değildir geniş hava alacak delikleri yoktur sürkülasyonu rahatlatmak için altına bir soğutucu ve yüzey ile temasını kesecek alan gerekir.

zalman tavsiye ederim, bende uzun zamandır logitech var oda iyidir.

3. bu soğutucular ömürlüktür , usb girişleri ve kablolarını bozmadığınız sürece düzenli toz temizliğini yaparsanız 20 sene çalışır.

Termal macun bakımını serviste yaptıralı 1 ay yeni oluyor, ve problemi bakım yapıldıktan 10 gün sonra problem yaşamaya başladım yani havalar şuan olandan çokta farklı değildi. Sorunun servisin kullanmış olduğu macundan kaynaklı olabileceğini düşünüyorum. 15 gün önce AC unity oynarken 90 derecenin üzerine çıktı ekran kartı ve pc sıcaklık uyarısı verdi.

Laptop soğutucu kullanmıyorum, sert zeminde ve zeminden 3-4cm kadar yükseklikte, alttan rahatlıkla hava alabilecek bir şekilde kullanıyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı