Monster Abra A5 V15.5 FPS düşmesi

harunakbas55

Femtopat
Daha fazla  
RAM
8GB (1x8GB) DDR4 2933MHz
SSD veya HDD modeli
NVMe SAMSUNG MZVLQ256 - Segate ST1000LM049-2GH172
Ekran kartı
4GB GDDR6 Nvidia GTX1650 Refresh (2020 Sürümü)
Anakart
Monster - (TongFang)
İşlemci
Intel i5-10300H-2,5GHz Turbo Boost ile 4,50GHz
Selam abilerim kolay gelsin, bu sorunu çok idare ettim, uzun süredir var. Çok idare ettim artık ama usanacak dereceye geldim. Doğru düzgün oyun oynayamıyorum. Bakın bilgisayarımdan gerçekten çok memnunum. Monster Abra A5 V15.5, 3 yılı devirmiş bir makine olarak bana fazlasıyla yetiyor ama bu sorun yüzünden keyfe keder oyun oynayamaz oldum. Bu sorun bazen oluyor bazen olmuyor, her yöntemi denedim. Kaç kere format attım, sürücüleri güncelledim, özellikle ekran kartı sürücülerindendir diye her türlü sürücüyü denedim ama ne yaptıysam çözümünü bulamadım. Sizlerde de sorunu yaşayıp çözen olmuştur diye başka yapacak bir şeyim kalmadı, en son çare buraya başvurdum. Umarım bana yardımcı olabilirsiniz. Yoksa Kadıköy'e götürmek zorunda kalacağım. Sorunu da video olarak ekleyeceğim.

Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistem Özelliklerim:
Intel i5-10300H-2, 5GHz Turbo Boost ile 4, 50GHz
4 GB GDDR6 NVIDIA GTX1650 Refresh (2020 Sürümü)
15, 6" FHD 1920x1080 120Hz IPS Mat LED Ekran
8 GB (1x8GB) DDR4 2933MHz
250GB Samsung M.2 SSD
1TB Seagate harddik

Son düzenleyen: Moderatör:
Sürücleri verdikleri flash bellekten mi güncelliyorsun yoksa siteden mi indiriyosun.

Bende de A5 v16.4 var. İlk zamana göre grafik düşürmek zorunda kalabiliyorum. Oyunlar sürekli güncelleme aldığı için FPS düşüşleri olabiliyor. Mesela ETS 2'de en son sürümde orta yüksek ayarlarda 70FPS alırken 1.44 sürümündeyken 100'lere çıktığını bilirim. Ama sizinki başka bir sorundan da olabilir. Kesin bir şey söylemeyeyim. Bence bir grafik düşürmeyi deneyin.

Selam abilerim kolay gelsin, bu sorunu çok idare ettim, uzun süredir var. Çok idare ettim artık ama usanacak dereceye geldim. Doğru düzgün oyun oynayamıyorum. Bakın bilgisayarımdan gerçekten çok memnunum. Monster Abra A5 v15.5, 3 yılı devirmiş bir makine olarak bana fazlasıyla yetiyor ama bu sorun yüzünden keyfe keder oyun oynayamaz oldum. Bu sorun bazen oluyor bazen olmuyor, her yöntemi denedim. Kaç kere format attım, sürücüleri güncelledim, özellikle ekran kartı sürücülerindendir diye her türlü sürücüyü denedim ama ne yaptıysam çözümünü bulamadım. Sizlerde de sorunu yaşayıp çözen olmuştur diye başka yapacak bir şeyim kalmadı, en son çare buraya başvurdum. Umarım bana yardımcı olabilirsiniz. Yoksa kadıköy'e götürmek zorunda kalacağım. Sorunu da video olarak ekleyeceğim.

Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistem özelliklerim:
Intel i5-10300H-2, 5GHz Turbo Boost ile 4, 50GHz.
4 GB GDDR6 NVIDIA GTX1650 Refresh (2020 sürümü)
15, 6" FHD 1920x1080 120Hz IPS mat LED ekran.
8 GB (1x8GB) DDR4 2933MHz.
250GB Samsung M.2 SSD.
1TB Seagate harddik.

Ben de Monster Abra A5 16.7 aldım 2 ay önce. Videodaki aynı sorun yüzünden iade durumuna gelmiştim defalarca format ve sürücü güncellemesi yaptım değişmedi.

İlk olarak temiz kurulum yap ama Monster kendi sürücü USB belleği ile kurulum yapıyorsan yapma tek tek bütün sürücüleri kendi sitelerinden indir ve kur.

Ayrıca Intel chipset driverını özellikle siteden indir ve kur. Çünkü sorunlu driver chipset driverı. Sonra sorunun düzeldiğini göreceksin.

Son düzenleme:
Ben de Monster Abra A5 16.7 aldım 2 ay önce. Videodaki aynı sorun yüzünden iade durumuna gelmiştim defalarca format ve sürücü güncellemesi yaptım değişmedi.

İlk olarak temiz kurulum yap ama Monster kendi sürücü USB belleği ile kurulum yapıyorsan yapma tek tek bütün sürücüleri kendi sitelerinden indir ve kur.

Ayrıca Intel chipset driverını özellikle siteden indir ve kur. Çünkü sorunlu driver chipset driverı. Sonra sorunun düzeldiğini göreceksin.

Merhaba efendim öncelikle teşekkür ederim sizde sorun çözüldü mü peki söylediğiniz talimatları uygulayınca?

Sürücleri verdikleri flash bellekten mi güncelliyorsun yoksa siteden mi indiriyosun.

Yakında format atmıştım yine bu sorundan, tatile gittim ve inanın hatırlamıyorum maalesef unuttum nasıl kurduğumu.

Son düzenleme:
Merhaba efendim öncelikle teşekkür ederim sizde sorun çözüldü mü peki söylediğiniz talimatları uygulayınca?

Yakında format atmıştım yine bu sorundan, tatile gittim ve inanın hatırlamıyorum maalesef unuttum nasıl kurduğumu.

Evet sorunum çözüldü ve takılmalar olmuyor artık.

Evet sorunum çözüldü ve takılmalar olmuyor artık.

Çok teşekkürler, o zaman tek çare tekrar deneyeceğim. Chipset driverini Monster'in sitesinden mi indirin dediniz Intel'in sitesinden mi?

Güncelleme;
Arkadaşlar tekrardan merhaba. Sömestr tatiline girince laptopumu servise verdim hem bu problemden hem de periyodik bakımdan, teknik servise gidince bu problemi dile getirdim hatta adaptörde problem olabileceğini düşünüp adaptörümü de verdim ayrıca RAM takviyesi istedim.
Bugün aldım ve kontrollerimi gerçekleştirdim BIOS güncellemesi yapılmış ec Firmware güncellenmiş ve FPS problemim ortadan kalkmış gözüküyor şimdilik ve RAM bilgisayarı ciddi şekilde rahatlattı umarım bir daha bu problem ile karşılaşmam ben önceki bakımlarımda BIOS güncellettirdikten bir süre sonra olmaya başladı bu problem ve şu an uzun süreli testlerimde ve oyunlarımda şükür bir problem yaşamadım yardımlarınız için teşekkürler uzun süre test ettikten sonra merak eden arkadaşlara bildireceğim iyi çalışmalar hayırlı günler dilerim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı