Monster Abra A5 v15.6 alınır mı?

Üniversite öğrencisi olmaktan kasıt bir yurtta kalmak. Herkes doğup büyüdüğü şehirde veya ailesiyle yaşadığı şehirde üniversite okuyacak diye bir kaide yok. Eğer birisi laptop soruyorsa yüksek ihtimalle yaşadığı ilin dışında okuyan bir mühendislik öğrencisidir.
Aynı zamanda masaüstü bir model ile dizüstü bir model arasında kaldı ise öğrenci olmama ihtimalide var.(Ayrıyeten mühendislik okuduğunu nereden çıkardınız.) Kaldı ki kendisi belirtmese bile sosyal kullanıcılarının "Eğer taşıma ihtiyacın yoksa masaüstü bilgisayar al." önerisi vermesinde bence bir yanlışlık yok. (Bahsettiğim öneriyi yaptıktan sonra Bahsettiği dizüstü bilgisayar hakkında yorum yapmak, öneride bulunmak daha doğru olur. Size bu konuda katılıyorum.) Yazdıklarımı yanlış anlamassınız umarım, düşüncelerinize saygı duyuyorum.
Asıl konumuza dönersem bahsedilen model alınabilir bir model gibi geldi bana.

Aynı zamanda masaüstü bir model ile dizüstü bir model arasında kaldı ise öğrenci olmama ihtimalide var.(Aynı zamanda mühendislik okuduğunu nereden çıkardınız.) Kaldı ki kendisi belirtmese bile sosyal kullanıcılarının "Eğer taşıma ihtiyacın yoksa masaüstü bilgisayar al." önerisi vermesinde bence bir yanlışlık yok. (Bahsettiğim öneriyi yaptıktan sonra Bahsettiği dizüstü bilgisayar hakkında yorum yapmak, öneride bulunmak daha doğru olur. Size bu konuda katılıyorum.) Yazdıklarımı yanlış anlamassınız umarım, düşüncelerinize saygı duyuyorum.
Ben de kesinlikle düşüncelerinize saygı duyuyorum. Herhangi bir artniyetinizin olmadığına eminim. Burası sosyal evet herkes istediğini saygı çerçevesinde yazabilir. Lakin laptop önerilerinin altında bu tarz yanıtlar çok fazla. Ben de belirtmek istedim.
Laptop isteyen birinin yazıyor olmasından bahsederek yazdım. Bu konuya giren herhangi bir kişi, arkadaşımızın daha önce masaüstü önerisini istediğini bilemez. Hâliyle sadece laptop istediğini düşünerek yorum yapar. Mühendislik okuyor olmasını şuradan bağlıyorum: Mühendislik için gerekli programları kaldıracak bir bilgisayar gerekiyor ve laptop başlığı altına yazılıyorsa öğrenci istiyor bunu. Kendimden biliyorum ve okumalarıma dayanarak söylüyorum. Laptop konusuna yazıyorsa yüksek ihtimalle öğrencidir. Laptop soran öğrenciler genelde mühendislik öğrencisi oluyor. Yanlış anlamayınız.

Ben de kesinlikle düşüncelerinize saygı duyuyorum. Herhangi bir artniyetinizin olmadığına eminim. Burası sosyal evet herkes istediğini saygı çerçevesinde yazabilir. Lakin laptop önerilerinin altında bu tarz yanıtlar çok fazla. Ben de belirtmek istedim.
Laptop isteyen birinin yazıyor olmasından bahsederek yazdım. Bu konuya giren herhangi bir kişi, arkadaşımızın daha önce masaüstü önerisini istediğini bilemez. Hâliyle sadece laptop istediğini düşünerek yorum yapar. Mühendislik okuyor olmasını şuradan bağlıyorum: Mühendislik için gerekli programları kaldıracak bir bilgisayar gerekiyor ve laptop başlığı altına yazılıyorsa öğrenci istiyor bunu. Kendimden biliyorum ve okumalarıma dayanarak söylüyorum. Laptop konusuna yazıyorsa yüksek ihtimalle öğrencidir. Laptop soran öğrenciler genelde mühendislik öğrencisi oluyor. Yanlış anlamayınız.
Yukarıdaki yorumumda bahsettiğim gibi konu başlığı dışında bir görüş belirtilmesi durumunda asıl konu ile ilgili görüşler belirtildikten sonra görüş belirtilmesi daha doğru olur. Sadece konu başlığı dışı bir görüş belirtmek bana göre de yanlış. Size bu konuda hak veriyorum. Şayet bu durum konu bütünlüğünü olumsuz etkiler.

Konuyu hortlatıcam lakin başka bir konuda başka bir laptop önerisinin altına direkt olarak ikinci el bak diyerek yorum atanları gördüm bu konu hakkındaki düşünceniz nedir ve de bu modelin HP Lenovo gibi markalardan üstünlüğü var mıdır?

Konuyu hortlatıcam lakin başka bir konuda başka bir laptop önerisinin altına direkt olarak ikinci el bak diyerek yorum atanları gördüm bu konu hakkındaki düşünceniz nedir ve de bu modelin HP Lenovo gibi markalardan üstünlüğü var mıdır?
İkinci el bakılabilir eğer bütçe sağlam bir ürün için yeterli değilse ama tabii kimse bilgisayar önerisi isterken 2.el önerilmesini istemez diye düşünüyorum. Onları raporlamasam da laptop başlığına masaüstü yazanları raporlıyorum. Ben de laptop araştırıyordum. 1660 Tİ istiyordum ancak stoklarda yoktu. 1650 Tİ'a sahip 15.8 modelini aldım. Markadan yana şikâyetim yok. Modelden yana şikâyetim var. Yeni kasaların hepsinde olabilir emin değilim. Touchpad kesinlike sorunlu. Eğer touchpad kullanmayacaksanız alabilirsiniz. Sistem yeterince iyi ama 1650 yerine 1650ti tavsiye ederim. Alacağınız modelde rami 16 yapmayı unutmayın.

İkinci el bakılabilir eğer bütçe sağlam bir ürün için yeterli değilse ama tabii kimse bilgisayar önerisi isterken 2.el önerilmesini istemez diye düşünüyorum. Onları raporlamasam da laptop başlığına masaüstü yazanları raporlıyorum. Ben de laptop araştırıyordum. 1660 Ti istiyordum ancak stoklarda yoktu. 1650 Ti'a sahip 15.8 modelini aldım. Markadan yana şikâyetim yok. Modelden yana şikâyetim var. Yeni kasaların hepsinde olabilir emin değilim. Touchpad kesinlike sorunlu. Eğer touchpad kullanmayacaksanız alabilirsiniz. Sistem yeterince iyi ama 1650 yerine 1650 Ti tavsiye ederim. Alacağınız modelde RAM'i 16 yapmayı unutmayın.

Bende laptop arıyorum öneri olarak laptop sunmuş konu sahibi altına çoğunlukla 2.el bak yazmışlar şu ara zaten buralarda laptop önerisi arayanların çoğu öğrenci iş bulan veya baba parasından artırarak para biriktirip bilgisayar bakanı var bunları düşünmüyorlar dolandırıcılık riski hat safhada olan bir sektöre yöneltiyorlar kanaatimce ben üniversite öğrencisiyim bittabii mühendislik okumuyorum ama bilgisayar üzerine düşmek istiyorum yazılım Photoshop vb alanlarda kendimi geliştirmek istiyorum bana tutup 2.el al denirse ben birebir görmek satan adamla yüz yüze iletişim kurmak isterim sağlıklı olması için ama öyle bir imkanım yok bulunduğum konum dışına çıkmam sıkıntı karşımda ters bir durumda benim sorunumu çözecek bir kurum da yok marka bilgisayar aldığım takdirde çözüm bir şekilde üretilir lakin 2.elde zor satıcının vicdanına kalmış bir şey piyasa çok saçma ilanlarla dolu bulunduğumuz süreçte birebir iletişim de tehlikeli ne yapacağımı bilmiyorum bir hayal olarak kalacak galiba bilgisayara olan ilgimi alakamı arttırmak.

Bende laptop arıyorum öneri olarak laptop sunmuş konu sahibi altına çoğunlukla 2.el bak yazmışlar şu ara zaten buralarda laptop önerisi arayanların çoğu öğrenci iş bulan veya baba parasından artırarak para biriktirip bilgisayar bakanı var bunları düşünmüyorlar dolandırıcılık riski hat safhada olan bir sektöre yöneltiyorlar kanaatimce ben üniversite öğrencisiyim bittabii mühendislik okumuyorum ama bilgisayar üzerine düşmek istiyorum yazılım Photoshop vb alanlarda kendimi geliştirmek istiyorum bana tutup 2.el al denirse ben birebir görmek satan adamla yüz yüze iletişim kurmak isterim sağlıklı olması için ama öyle bir imkanım yok bulunduğum konum dışına çıkmam sıkıntı karşımda ters bir durumda benim sorunumu çözecek bir kurum da yok marka bilgisayar aldığım takdirde çözüm bir şekilde üretilir lakin 2.elde zor satıcının vicdanına kalmış bir şey piyasa çok saçma ilanlarla dolu bulunduğumuz süreçte birebir iletişim de tehlikeli ne yapacağımı bilmiyorum bir hayal olarak kalacak galiba bilgisayara olan ilgimi alakamı arttırmak.
Hocam hepsiburada, trendyol gibi siteler üzerinden asla dolandırılmazsınız. Ben hepsiburada üzerinden aldım. Satıcı Monster'ın kendisiydi. Böyle avantajlar varken deneyebilirsiniz. İkinci eli elden alamıyorsanız almayın bence. Ben 19 yaşındayım. 10.sınıftan beri kız arkadaşım var ve o da benimle beraber para biriktirmeye başladı. Neredeyse hiçbir istediğimizden kısmadık. Haftalık 50 TL alıyordum ailemden. 12.sınıfta kitaplarımı tamamen bu harçlıkla almıştım. 2020-2021 eğitim hayatı ile üniversite 2.sınıf öğrencisi olacağım. Bu sene biraz daha para biriktirdim ve aileme asla yük olmadan 1.senemi tamamlayıp bilgisayar alabildim. Merak etmeyin eğer ihtiyaçsa elbet bir gün alınır, paranız er ya da geç birikir. Önce ihtiyacınızı karşılayacak minimum bilgisayarı belirleyin. Daha sonra o parayı biriktirmeye başlayın. O esnada biriktirmek istediğinizden daha fazla parayı elde etme şansı doğacaktır merak etmeyin. Ben ilk baktığımda i5 9300H 1650'lik bir model kestirmiştim gözüme 5000 TL'di o zaman.

Hocam Hepsiburada, Trendyol gibi siteler üzerinden asla dolandırılmazsınız. Ben Hepsiburada üzerinden aldım. Satıcı Monster'ın kendisiydi. Böyle avantajlar varken deneyebilirsiniz. İkinci eli elden alamıyorsanız almayın bence. Ben 19 yaşındayım. 10.sınıftan beri kız arkadaşım var ve o da benimle beraber para biriktirmeye başladı. Neredeyse hiçbir istediğimizden kısmadık. Haftalık 50 TL alıyordum ailemden. 12.sınıfta kitaplarımı tamamen bu harçlıkla almıştım. 2020-2021 eğitim hayatı ile üniversite 2.sınıf öğrencisi olacağım. Bu sene biraz daha para biriktirdim ve aileme asla yük olmadan 1.senemi tamamlayıp bilgisayar alabildim. Merak etmeyin eğer ihtiyaçsa elbet bir gün alınır, paranız er ya da geç birikir. Önce ihtiyacınızı karşılayacak minimum bilgisayarı belirleyin. Daha sonra o parayı biriktirmeye başlayın. O esnada biriktirmek istediğinizden daha fazla parayı elde etme şansı doğacaktır merak etmeyin. Ben ilk baktığımda i5 9300H 1650'lik bir model kestirmiştim gözüme 5000 TL'di o zaman.

Para biriktirmek eskiden mümkündü lakin şu an uzun vadede birikim yapmak elbette daha avantajlı lakin her zaman bir ihtiyaç doğuyor. Birikmiş mevcut para gelir-gider hesabıyla uyuşmuyor ama başarmak mümkün ki başarmışsınız tebrik ederim 😄. Keşke demek kadar insanı muzdarip edip eden başka bir kelime yok sanırım. Zamanında dolar 2 mi olacak derken birikim yapmış olanlar şu anda muhteşem birikim elde etmiştir. Ben de onlara dahil olsaydım şu anda nelere sahip olurdum Allah bilir 😁. Beklemeyi acizlik olarak gördüğüm için yerimde saymaya devam ediyorum beklemek kadar da çaresiz bırakan bir durum yok sanırım. Bu yazıyı illa ki benim gibi bilgisayarı hayatının bütünleşmiş parçası olarak gören veya görmek isteyen biri elbet olacak eğer ki biriktirmek için hiçbir engeliniz yoksa biriktirin. Rüya gibi geçti çeyrek altının 250 TL olduğu zamanlar...

Laptopu bir yere götürüp kullanma ihtiyacınız yoksa masaüstü tercih etmenizi tavsiye ederim. Aynı düşünceye ben de girdim en sonunda masaüstü aldım. Daha uygun oluyor. Ve güncelleme yapmaya daha müsait. Zamanla parça değişiminden bahsediyorum yani. Eğer laptopu sürekli taşıyıp herhangi bir şey için taşımak gerekmiyorsa masaüstü derim. Size bağlı bir karar bu. Laptop alıp sürekli masanın üstünde durması mantıksız. Kendinize sorup cevaplayın :)

Kardeşim o paraya laptop mu alınır ya çekiceksin bir masaüstü diyenler gelmeden :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı