Monster Abra A5 V15.8.4 İnceleme

Evet, 12 aydır kullandığım Monster Abra A5 V15.8.4 modelli bilgisayarım ile yaşadıklarımı size aktarmaya çalışacağım.

1) Malzeme Kalitesi
Evet malzeme kalitesine gelecek olursak neredeyse berbat olduğunu söyleyebilirim. İlk olarak şunu belirtmeliyim ki kasanın her tarafı anormal derecede esnemekte. Ayrıca Jack girişine kulaklığı takınca kulaklığın kablosu ile Jack girişini kolayca yerinden oynatabiliyorum ve bu hiç hoş bir durum değil. Ayrıca kasaya hafifçe tıklatınca sanki içi bomboşmuş gibi hissediyorum. Özetle malzeme kalitesi konusunda bana iyi bir deneyim yaşatmadı.

2) Sıcaklık ve Performans
Sıcaklık ve performans tarafında açıkçası hiçbir sorun yaşamadım. Yani bu konuda beni tatmin ettiğini söyleyebilirim. Bazı kişiler sıcaklık konusunda sorun yaşamış ama bende böyle bir şey gerçekleşmedi.

3) Pil Performansı
Pil performansı konusunda zaten çok fazla bir şey beklemiyordum. Sonuçta performans için tasarlanmış bir bilgisayar. Ama ortalama olarak pil tasarrufu modunda 4 saat kullanabilirim. (Google ve YouTube kullanımı)

4) Klavye Aydınlatması
Açıkçası klavye aydınlatması beni çok da tatmin etmedi çünkü tek işe yarar şey farklı renkleri olması fakat o bile tek bölgeli. Dolayısıyla sadece tek renkte yansın diyorsanız sorun olmaz.

5) Teknik Servis
Teknik servis konusunda oldukça iyiler. Gerçekten ilgili ve nazik olduklarını söyleyebilirim. Fakat tabiki cihaz kötü olunca teknik servis isterse dünyanın en iyisi olsun fayda etmiyor.

6) Bu Süreçte Yaşadığım Sorunlar
Ben şu ana kadar üç sorun yaşadım. İlkinde ekran tamamen siyahtı ve sonucunda LCD panel ile anakart değişti. İkincisinde Windows ile ilgili bir sorun yaşadım.( Bu Monster değil Windows ile ilgili bir sorundu ve sonrasında çözüldü.) Üçüncüsünde ise ekranda aniden bembeyaz olma ve siyah çizgiler belirme gibi sorunlar oldu ve şu anda teknik serviste tamir aşamasında.

7)Bu Sorunlara Rağmen Zamanında Bu Markayı Seçme Nedenim ve Sonuç
Zamanında bu fiyatlarda bu konfigürasyona sahip başka bir cihaz yoktu ve dolayısıyla bunu seçmeye karar verdim. Ama şu anda şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki Monster almayın. Ben yaptım bu hatayı siz yapmayın.

Evet değerlendirmem bu şekildeydi. İlk incelemem olduğu için bir kusurum olmuşsa affola. İyi sosyaller.

Son düzenleme:
Evet, 12 aydır kullandığım Monster Abra A5 v15.8.4 modelli bilgisayarım ile yaşadıklarımı size aktarmaya çalışacağım.

1) malzeme kalitesi
Evet malzeme kalitesine gelecek olursak neredeyse berbat olduğunu söyleyebilirim. İlk olarak şunu belirtmeliyim ki kasanın her tarafı anormal derecede esnemekte. Ayrıca jack girişine kulaklığı takınca kulaklığın kablosu ile jack girişini kolayca yerinden oynatabiliyorum ve bu hiç hoş bir durum değil. Ayrıca kasaya hafifçe tıklatınca sanki içi bomboşmuş gibi hissediyorum. Özetle malzeme kalitesi konusunda bana iyi bir deneyim yaşatmadı.

2) sıcaklık ve performans
Sıcaklık ve performans tarafında açıkçası hiçbir sorun yaşamadım. Yani bu konuda beni tatmin ettiğini söyleyebilirim. Bazı kişiler sıcaklık konusunda sorun yaşamış ama bende böyle bir şey gerçekleşmedi.

3) pil performansı
Pil performansı konusunda zaten çok fazla bir şey beklemiyordum. Sonuçta performans için tasarlanmış bir bilgisayar. Ama ortalama olarak pil tasarrufu modunda 4 saat kullanabilirim. (Google ve YouTube kullanımı)

4) teknik servis
Teknik servis konusunda oldukça iyiler. Gerçekten ilgili ve nazik olduklarını söyleyebilirim. Fakat tabii ki cihaz kötü olunca teknik servis isterse dünyanın en iyisi olsun fayda etmiyor.

5) bu süreçte yaşadığım sorunlar
Ben şu ana kadar üç sorun yaşadım. İlkinde ekran tamamen siyahtı ve sonucunda LCD panel ile anakart değişti. İkincisinde Windows ile ilgili bir sorun yaşadım.( bu Monster değil Windows ile ilgili bir sorundu ve sonrasında çözüldü.) Üçüncüsünde ise ekranda aniden bembeyaz olma ve siyah çizgiler belirme gibi sorunlar oldu ve şu anda teknik serviste tamir aşamasında.

6)bu sorunlara rağmen zamanında bu markayı seçme nedenim ve sonuç
Zamanında bu fiyatlarda bu konfigürasyona sahip başka bir cihaz yoktu ve dolayısıyla bunu seçmeye karar verdim. Ama şu anda şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki Monster almayın. Ben yaptım bu hatayı siz yapmayın.

Evet değerlendirmem bu şekildeydi. İlk incelemem olduğu için bir kusurum olmuşsa affola. İyi sosyaller.

Çok güzel bir değerlendirme olmuş ellerine sağlık.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı