Monster Abra A5 v16.2 laptop aşırı ısınıyor

Undervolt bilgisayara verilen gücü azaltarak herhangi bir performans kaybı olmadan cihazın sıcaklığını düşürmektir garantiyi bozmaz cihaza zarar vermez.
Peki YouTube'da nasıl yapılacağına dair rehberleri izleyerek yapabileceğim bir şey mi?
Monter'ın ömür boyu ücretsiz bakım garantisi yok muydu?
Götür ve bakımını yapsınlar, performansı ilk günkü gibi olur.
Evet var. Oraya da göndericem sanırım.

Oyunlarda FPS'i kiliteleyebilir, üstünde laptop koyma yeri olan fanlardan koyabilirsiniz.

Her cihazda farklı değerlere ihtiyaç vardır YouTube'dan yapmanızı önermiyorum. @erengore hocam gelince en uygun değeri bulmanızı sağlayacaktır.
Tamamdır teşekkür ederim. @erengore hocam yardım edebilirseniz sevinirm.
Oyunlarda FPS'i kiliteleyebilir, üstünde laptop koyma yeri olan fanlardan koyabilirsiniz.
Genel olarak VSync açık veya 60'a sabitleyerek oynuyorum zaten, soğutucum da var ama ömrünü doldurdu sanırım pek bir işlevi yok gibi.

Abra serisi ısınma sorunlu, pek de anormal bir durum değil. Termal macun değiştirip, @erengore hocamın yardımıyla Undervolt yapabilirsiniz.
@erengore Hocam müsaitseniz koşun.
Sağ olun dostlar. Etiketlemenize çok mutlu oluyorum. Başlayalım.

Tamamdır teşekkür ederim. @erengore hocam yardım edebilirseniz sevinirm.

Genel olarak VSync açık veya 60'a sabitleyerek oynuyorum zaten, soğutucum da var ama ömrünü doldurdu sanırım pek bir işlevi yok gibi.
Evet geldim.

Şimdi bu işi ThrottleStop ile halledeceğiz. ThrottleStop yükleyin. Ve ayarların varsayılan halini görmem için bana ThrottleStop Ana Ekranı, FIVR sekmesi, TPL sekmesinin ekran görüntülerini yollayın.

Dipnot: Sisteminizde FPS kısıtlaması yapmanıza rağmen sıcaklıkları 80'i geçiyor ise Termal Macun yenilemeniz lazım. Çok sıcak derecelerde oynadığınız için artık ömrünü tamamlamış muhtemelen. Bunu yeniledikten sonra Undervolt adeta ilaç gibi olacak. Eğer macun perte çıktıysa Undervolt az bir yarar sağlayacaktır. Bunu ise ancak deneyerek görebiliriz.
Her cihazda farklı değerlere ihtiyaç vardır YouTube'dan yapmanızı önermiyorum. @erengore hocam gelince en uygun değeri bulmanızı sağlayacaktır.
Ah dostum seni görmemişim. Sen de sağ ol. Teşekkürler.

Hemen yükleyip atayım bekleticem biraz. Rica ederim

Rezil edilmiş laptop. Dua edin kurtarıcı burada.

Bu arada Turboyu siz mi devre dışı bıraktınız?

Ayarları gördüm. Undervolt sonrası birkaç test yapmanız gerekecek. En fazla bu akşam içinde tüm ayarlamalarımızı bitiririz.

FIVR sekmesine gelin. Ekranın orta üst kısmında 5 adet birim var. Oradan ilk CPU Cache'i seçin. Ardından altında "Unlock..." ile başlayan kutuyu tikleyin. Onun da ardından altta Offset Voltage'i göreceksiniz. Range'i 250mV yapın ve CPU Cache için Offset Voltage'i -125 ayarlayın. Apply'a basın.

ÖNEMLİ NOT: Eğer sistem düşük voltaja elverişli ise bu değerde adeta bayram eder, buza döner. Eğer değilse sisteminiz donacak, belki mavi ekran verecektir. Paniğe gerek yok. Bu gibi durumlarda kalıcı hasar olmayacağı için sisteminizi gönül rahatlığı ile Power tuşuna basılı tutarak kapatın. Undervolt denemeye dayandığı için maalesef böyle denemeler yapmak gerekiyor.

Değerimizin çalıştığını varsayarak devam ediyorum.

Bu sefer de ekranın orta üst kısmında 5 adet birimden CPU Core'u seçin. Yine altındaki kutuyu tikleyin. Offset Voltage'i -140 ayarlayın. Apply'a basın.

Artık nasıl yapıldığını öğrendiğinizi düşünüyorum.

İntel GPU ve İGPU Unslice'ı -100 Offset Voltage ayarlayın. Apply'a basın.

System Agent'i -40 Offset Voltage ayarlayın. Apply'a basın.

Şimdilik bunları yapın. Ve devam edeceğiz.

Tamamını yaptım hocam herhangi bir sıkıntı olmadı sadece değerleri ayarlarken 0.6'lık ufak fazlalıklar oldu sanırım sıkıntı olmaz.
Ve Turboyu ben devre dışı bırakmadım ne olduğunu bilmiyorum
Sizin de vaktinizi alıyorum ama çok sağolun
Evet bunu dememle bir mavi ekran yedim şimdi telefondan yazıyorum.
Şuan ne yapmam gerek?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…