Monster Abra A5 v16.6 cihazın kasasında elektriklenme sorunu

qzcan

Hectopat
Merhabalar, yaklaşık 2 gün önce almış olduğum Monster Abra A5 v16.6 laptopun kasasında elektriklenme olduğunu fark ettim. Diğer odadaki topraklı prize taktığımda elektriklenme olmuyor ama eski bilgisayarımda kullandığım prizde elektriklenme mevcut. Topraksız prizde kullanmanın sakıncalarının farkındayım sadece şunu sormak istiyorum. Yeni alınmış bir bilgisayarda böyle elektriklenme olması doğal bir durum mudur yoksa servise götürmeli miyim?

Elektriklenme yoğun olarak laptop monitörün arka kapağında elimi sürtünce oluyor. Ondan biraz daha şu bileklerimizi koyduğumuz kısımda var.

Abra kullanmadığım için onu bilemem. Fakat bir keresinde prizdeki toprak hattından elektrik geldiği için yeni anakartım yanmıştı. Elektrikçi prize köprü yaptı ve akım korumalı priz taktı. Donanıma zarar verebiliyor.
anladim hocam cok gecmis olsun. Bilgisayarin kasasi metalimsi bir yapida, hangi maddeden yapilmis anlayamadim. Ayni prizde plastik kasali casper laptopumda boyle bir sorunla karsilasmadim. O yuzden sorayim dedim.

Tekrar gecmis olsun, ilgi ve alakaniz icinde ayri tesekkur ederim

Demin monster musteri hizmetlerini aradim, birkac islem yaptirdi. Statik elektrikleri bosaltti ancak telefonu kapatip 2 3 dakika sonra gene ayni olay oldu. Ileride statik elektrik birikmesinden anakarta zarar verir mi? Veya baska problemlere yol acar mi

Demin monster musteri hizmetlerini aradim, birkac islem yaptirdi. Statik elektrikleri bosaltti ancak telefonu kapatip 2 3 dakika sonra gene ayni olay oldu. Ileride statik elektrik birikmesinden anakarta zarar verir mi? Veya baska problemlere yol acar mi
Durum nedir neler yaptınız? Tulpar T5 v23.3.2 aldım alimünyum kasada anlattığınız durum mevcut. Bir sorun yarattı mı sizde?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı