Monster Abra A5 v17.2 şarj almıyor

580924

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul Başakşehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
16GB RAM 512GB SSD RTX 4050 6GB 140W CORE İ5 12500H
Meslek
Öğrenci
Bugün cihazımı kullanırken birden kapandı. Açmaya çalıştım ama açılmadı. Şarjdan çıkardım çalıştı, tekrar fişe taktım ama o da ne! Şarj almıyor. Pilden çalışıyor ancak fişten çalışmıyor. Bataryayı çıkardım hiç açılmadı. Hatta şarja takımca soketten ufak koku geliyor gibi ama normal mi bilmiyorum.

Sorularım var:

1. Bu cihazı aynısı ile değiştirirler mi?
2. Yanında SSD vereceğim takarlar mı?
3. Cihazımın hoparlörü bozuk değiştirirler mi?
4. Anakart değişir mi?
5. Cihazı değiştirirlerse verilerime ne olur?
6. Tamir süresi ne kadar?
7. Servise gitmesi için randevu gerekli mi?

Zaten cihaz garantiye gidecekti bu da iyice bahane oldu :D

Bugün cihazımı kullanırken birden kapandı. Açmaya çalıştım ama açılmadı. Şarjdan çıkardım çalıştı, tekrar fişe taktım ama o da ne! Şarj almıyor. Pilden çalışıyor ancak fişten çalışmıyor. Bataryayı çıkardım hiç açılmadı. Hatta şarja takımca soketten ufak koku geliyor gibi ama normal mi bilmiyorum.

Sorularım var:

1. Bu cihazı aynısı ile değiştirirler mi?
2. Yanında SSD vereceğim takarlar mı?
3. Cihazımın hoparlörü bozuk değiştirirler mi?
4. Anakart değişir mi?
5. Cihazı değiştirirlerse verilerime ne olur?
6. Tamir süresi ne kadar?
7. Servise gitmesi için randevu gerekli mi?

Zaten cihaz garantiye gidecekti bu da iyice bahane oldu :D

Bataryayı çıkarıp şarjda çalıştırmayı dene

Bilgisayar biraz yorulmuş anlaşılan.
1- eğer fabrikasyon bir hata olduğunu firma kabul edip onarımın yetersiz kalacağını düşünürse aynı modelle değişim yapıyor.
2- o muhtemelen ekstraya girer ancak Monster'i arayıp sorman daha iyi olacaktır. Monster RAM ve SSD değişikliğini garantiden düşürmez cihaza zarar vermediğin sürece.
3- onu yine ekstra olarak söylemen lazım o da durumu tamamen değiştirir.
4- cevap veremiyorum.
5- sıfır cihaz verecekleri için her şeyin gider.
6- azami tamir süresi 20 iş günüdür.
7- normal şartlarda hayır ancak yoğun zamanları olduğunda söylüyorlar eğer şehir içindeyseniz şu gün tekrar arayın ve getirin hızlıca çözüm bulmaya çalışalım diye.
Daha önce en az 5-10 kez Monster'e cihaz gönderdim. Gerçekten kullanıcısına elinden gelen her desteği veren bir firma.

1- eğer fabrikasyon bir hata olduğunu firma kabul edip onarımın yetersiz kalacağını düşünürse aynı modelle değişim yapıyor.
2- o muhtemelen ekstraya girer ancak Monster'i arayıp sorman daha iyi olacaktır. Monster RAM ve SSD değişikliğini garantiden düşürmez cihaza zarar vermediğin sürece.
4- cevap veremiyorum.
7- normal şartlarda hayır ancak yoğun zamanları olduğunda söylüyorlar eğer şehir içindeyseniz şu gün tekrar arayın ve getirin hızlıca çözüm bulmaya çalışalım diye.
Daha önce en az 5-10 kez Monster'e cihaz gönderdim. Gerçekten kullanıcısına elinden gelen her desteği veren bir firma.

Bazıları da kötü diyor servisine.
Bir de hocam bu cihaz sıfır olarak satılmıyor. Değiştirirler mi acaba?
Bilgisayarsız kaldım Valorant oynayamıyorum 😥

Bazıları da kötü diyor servisine.
Bir de hocam bu cihaz sıfır olarak satılmıyor. Değiştirirler mi acaba?
Bilgisayarsız kaldım Valorant oynayamıyorum 😥

Daha önce sözüne pek de itibar etmediğim birisi senin gibi bir durum yaşayıp (cihazının sıfır satılmadığı durumu) hemen hemen aynı özellik-fiyatta bir cihaz verdiğini söylemişti. Dediğim gibi sözüne pek de itibar etmediğim birisi.
Yaklaşık 7 yıl önce bir abime Monster aldırmıştım. 5 yıl sonra cihaz görüntü kesmeye başladı, arızasını da buldum ama yine de Monster'e gönderdim (fatura sahibi bendim). Arızanın fabrikasyon hatası olduğunu söylediler yaklaşık maliyeti 4500 liraydı ücretsiz bir şekilde yapıp bakımını da aradan çıkartıp 4.günde geri kargoya verdiler.
Yaklaşık 20-25 cihaz aldığım için biraz imtiyazlı mıyım bilmiyorum ama ilgilenmedikleri bir durumu yaşamadım açıkçası. Kötü anıları olanlar olabilir.

4- cevap veremiyorum.

Hocam cihazı servise verdim. 14:10'a randevu aldım 12:30'da bıraktım. Servis bomboştu, sıra aldığımız gibi hemen cihazı teknik servise verdik. Adam iyiye benziyordu, güler yüzlüydü. Cihazın forğraflarını çektiler ve götürdüler. Ve en iyi kısmı yazdığım notu tamir edecek kişiye verdiler yani muhtemelen her şeyini güzelce yapacaklar. Tek merak ettiğim şu an cihaz onarımı bekleniyor mu yoksa onarıma girdi mi? Servis takipte şöyle gözüküyor:
Şu anda onarım sarı gözüküyor. Bu ne demek?

Ekran Alıntısı.PNG

Hocam cihazı servise verdim. 14:10'a randevu aldım 12:30'da bıraktım. Servis bomboştu, sıra aldığımız gibi hemen cihazı teknik servise verdik. Adam iyiye benziyordu, güler yüzlüydü. Cihazın forğraflarını çektiler ve götürdüler. Ve en iyi kısmı yazdığım notu tamir edecek kişiye verdiler yani muhtemelen her şeyini güzelce yapacaklar. Tek merak ettiğim şu an cihaz onarımı bekleniyor mu yoksa onarıma girdi mi? Servis takipte şöyle gözüküyor:
Şu anda onarım sarı gözüküyor. Bu ne demek?

Eki Görüntüle 2251550

Takip sisteminin içeriğiyle ilgili pek bilgim yok. Gönderdiğim cihazlar için takip etmedim. Ama Monster'in sevdiğim tarafı cihazı alırken fotoğraf çekip işlem tamamlandığında tekrar size görüntüleri aktarıyor. Böylece kullanıcının aklında soru işareti kalmıyor. Tamir notunu mutlaka okurlar çünkü randevu alırken seçenekler arasında her şey net değil. Not yazmak her zaman iyidir. Monster'in ince düşüncesini koskoca HP yapmıyor. Cihazım 5 gündür serviste sadece kargo giriş yaptı şeklinde gözüküyor. Ne servise alındı onarılıyor, ne de tahmini olarak şu gün onarılacak diye bilgi verilmiyor. Cihazı sağlam aldılar mı onu bile bilmiyorum. Sırf garantili cihaz diye gereken işlemi ben yapmadım. Yarım saatlik işi yapacaklar diye 5 gündür (cumartesi gününü saymıyorum.) Bekliyorum. Hafta sonuna girdik muhtemelen de haftaya da gelmez bu gidişle. Termal değişimi, fan temizliği ve hasarlı vidaların onarımını istedim (fabrikasyon olarak öyle gelmişti, kart üstündeki 3 vida hasarlıydı. Aynı vidalardan var ama rengi farklı dolayısıyla garantiden çıkartıyorlar. Net biçimde öğrendim onu. Değişsin diye yolladım hala gelmedi.)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı