Monster Abra A5 v17.3.3 mimarlık için yeterli mi?

bastila

Hectopat
Makaleler
1
Kardeşim 1. sınıf mimarlık öğrencisi. Biraz uzun vadede işin görecek (4-5 yıl) laptop bakıyoruz. Dizi-film izler, oyun oynamayacak, fakat bazı 3D programlarda ekran kartı gücü gerekliymiş. Bu laptop yeterli midir?
Bazıları ekran kartında 6 GB RAM olmalı diyor, fakat RTX 3060 olduğu zaman 15 bin seviyesine çıkıyor fiyatlar. Öğrencilik hayatını boyunca işini görsün bizim için önemli olan o. Bütçemiz 12 bin TL civarında, daha fazla para vermek istemiyoruz, ama önerilere de açığım.

Mimarlık öğrencisi için hayli hayli yeterli.
Ayrıca grafik kartı ile render alan programlardan ziyade işlemci ile alanı öneririm. Yani bu cihazın işlemcisi baya iyi.

Kardeşim 1. sınıf mimarlık öğrencisi. Biraz uzun vadede işin görecek (4-5 yıl) laptop bakıyoruz. Dizi-film izler, oyun oynamayacak, fakat bazı 3D programlarda ekran kartı gücü gerekliymiş. Bu laptop yeterli midir?
Bazıları ekran kartında 6 GB RAM olmalı diyor, fakat RTX 3060 olduğu zaman 15 bin seviyesine çıkıyor fiyatlar. Öğrencilik hayatını boyunca işini görsün bizim için önemli olan o. Bütçemiz 12 bin TL civarında, daha fazla para vermek istemiyoruz, ama önerilere de açığım.

Hocam Abra'nın bu kasasını almayın sakın V11 serisi bir nebze daha iyi. @Radeon RX 5500M hocam siz daha iyi anlıyorsunuz.

Çok profesyonel işler yapmayacaksa 3050 Ti yeteceğini düşünüyorum, işlemci zaten epey güçlü. Kullanacağı programları söylerseniz ona göre bakalım.
Hocam kendisi de tam bilmiyor hangi programları kullanacağını, daha 1. sınıf. Öğrencilik döneminde kullanması için bakıyoruz. İleride profesyonelleşeceği zaman iyi bir masaüstü toplar artık.
Autocad, Sketchup kullanacağını biliyor şu an. İleriki sınıflarda ne kullanırlar bilmiyorum.

Mimarlık öğrencisi için hayli hayli yeterli.
Ayrıca grafik kartı ile render alan programlardan ziyade işlemci ile alanı öneririm. Yani bu cihazın işlemcisi baya iyi.
İşte bazı programlar ekran kartı kullandığı için biraz uzun vadede düşünmek istedik. Genel olarak işlemci ağırlıklı kullanıyormuş programlar, ama atıyorum 2 sene sonra öyle bir program kullanması gerektiğinde ekran kartı gücü eksik olmasın diye düşündüm, RTX 3050'ti en azından idare eder diye düşünüyorum. Yoksa biz 8-9 bin TL civarında bakıyorduk, ama ilerde sorun yaşamasın diye esnettik biraz.

Hocam Abra'nın bu kasasını almayın sakın V11 serisi bir nebze daha iyi. @Radeon RX 5500M hocam siz daha iyi anlıyorsunuz.
Niye öyle dediniz hocam, acaba sorunlu mu?
V11 serisi bundan 1000-1500 TL daha pahalı.

Hocam kendisi de tam bilmiyor hangi programları kullanacağını, daha 1. sınıf. Öğrencilik döneminde kullanması için bakıyoruz. İleride profesyonelleşeceği zaman iyi bir masaüstü toplar artık.
AutoCAD, SketchUp kullanacağını biliyor şu an. İleriki sınıflarda ne kullanırlar bilmiyorum.

İşte bazı programlar ekran kartı kullandığı için biraz uzun vadede düşünmek istedik. Genel olarak işlemci ağırlıklı kullanıyormuş programlar, ama atıyorum 2 sene sonra öyle bir program kullanması gerektiğinde ekran kartı gücü eksik olmasın diye düşündüm, RTX 3050'Ti en azından idare eder diye düşünüyorum. Yoksa biz 8-9 bin TL civarında bakıyorduk, ama ileride sorun yaşamasın diye esnettik biraz.

Niye öyle dediniz hocam, acaba sorunlu mu?
V11 serisi bundan 1000-1500 TL daha pahalı.

Bu kasa Clevo üretimi kronik sorun dolu kasa yanlış hatırlamıyorsam Monster alacaksanız en kötü tongfang üretimi kasa almalısınız.

@AriceN Bu özelliklerde dediğiniz kasaya sahip önerebileceğiniz model var mı?
i5 5200U ve GT940M içeren laptop kullanan arkadaşım bile bu programı rahat kullanabiliyorsa 3050 Ti + 11800H ile halay çekersiniz :D
İşte ileride neler kullanacağını bilmiyoruz, almışken biraz iyi bir şey olsun dedik sonuçta 4-5 yıl kullanacak, sorun yaşamasın. Yoksa daha uygun fiyatlı modeller bakıyorduk, bazılarında harici ekran kartı bile yok :D
Size göre bu laptop yeterli midir okul hayatı boyunca kullanması için?

@AriceN bu özelliklerde dediğiniz kasaya sahip önerebileceğiniz model var mı?

İşte ileride neler kullanacağını bilmiyoruz, almışken biraz iyi bir şey olsun dedik sonuçta 4-5 yıl kullanacak, sorun yaşamasın. Yoksa daha uygun fiyatlı modeller bakıyorduk, bazılarında harici ekran kartı bile yok :D
Size göre bu laptop yeterli midir okul hayatı boyunca kullanması için?

https://www.hepsiburada.com/game-ga...magaza=GarajOnline&url_src=and-product-detail bu önerilebilir.

İşte bazı programlar ekran kartı kullandığı için biraz uzun vadede düşünmek istedik. Genel olarak işlemci ağırlıklı kullanıyormuş programlar, ama atıyorum 2 sene sonra öyle bir program kullanması gerektiğinde ekran kartı gücü eksik olmasın diye düşündüm, RTX 3050'Ti en azından idare eder diye düşünüyorum. Yoksa biz 8-9 bin TL civarında bakıyorduk, ama ileride sorun yaşamasın diye esnettik biraz.

Fazlasıyla işinin görür, ekran kartıyla bir mimarın yapacağı en fazla şey; Lumion veya Engine 3 ile render almak olacaktır. İş hayatında bu programlar pek kullanılmaz zaten.
Genelde AutoCAD, Revit, 3DMAX, Corona ve Vray render programları kullanılıyor- ki bunlarda esas olan işlemci gücü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı