Monster Abra A5 v18.2 "BSoD - errorcode 133 - Event 41" hatası

İşletim sistemi
Windows 11

J0BL3SS

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16GB (8x2) 3200MHz DDR4 RAM
SSD veya HDD modeli
Crucial P2 M.2 2280 500GB
Ekran kartı
Nvidia GeForce RTX 3050Ti Laptop GPU
Anakart
ABRA A5 V18.2
İşlemci
Intel Core i7-11800H
Son 8-9 aylık süreçte, yüksek kaynak kullanımı gerektiren (Oyunlar/Blender gibi) programları çalıştırırken, oyunun ya da yazılımın ortasında BSOD hatası alıyorum.

Sistem özellikleri ve minidump öğesi

Laptop Modelim: Monster Abra A5 V18.2

Kendimce araştırma yapıp her şeyi gözden geçirdim:
  • Memtest86 Pro ile bellekleri test ettim, herhangi bir sorun bulunmuyor.
  • RAM bellekleri çıkartıp silgi ile temizledim; yerlerini değiştirmeyi de denedim.
  • Monster ile iletişime geçip güncel BIOS firmware'lerini isteyip kurdum.
  • Birçok kez sıfır format attım, (Grafik kartı sürücülerinden sorun olduğunu sanmıyorum).
  • OCCT ile GPU/CPU stres testleri yaptım, herhangi bir sorun tespit edilmedi.
  • NVMe SSD'nin sağlığı %76'da, sorunun kaynağının bu olduğuna dair şüphelerim var; ancak birçok kaynakta sorunun GPU sürücüsü/PSU kaynaklı olabileceği belirtiliyor.

Bu hatayla ilişkili olabileceğini düşündüğüm birçok uyarı ve hata içeren Event'i de almış bulunmaktayım:
  • Event 10317, NDIS [Wi-Fi Adapter ile ilgili bir Hata | PCI -> The miniport has failed a power transition to operational power]
  • Event 17, WHEA-Logger [Intel Chipset'i ile ilgili birden fazla Uyarı | PCI Express Root]
  • Event 225, Kernel PnP [NVIDIA GPU Container ile ilgili birden fazla Hata | PCI Express]

Yukarıdaki uyarıları ve hataları dikkate alarak tekrar belirtmek isterim ki, bilgisayarı farklı zaman aralıklarında sıfırlayarak format attım. Bu nedenle sorunun sürücülerden kaynaklanmadığını düşünüyorum. Laptop'un temizliğini her ay düzenli olarak gerçekleştiriyorum ve termal macununu her iki veya üç ayda bir değiştiriyorum. Ayrıca, Microsoft'un sayfasında daha detaylı bir başlık açtım, aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz:

Neyin Hataya sebebiyet verdiği hakkında hiçbir fikrim yok.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı