Monster Abra A5 v18.2 notebook ekranı kapanıyor ama bilgisayar çalışıyor

RudeBoy01

Megapat
Daha fazla  
RAM
16
SSD veya HDD modeli
Kingston
Ekran kartı
Gtx 3050ti
İşlemci
İ7 11.nesil
Merhaba, Monster Abra A5 v18.2 bilgisayarımı bilgisayarı kapata tıklayarak kapattığımda ekran gidiyor fakat bilgisayar fanlar son şekilde çalışmaya devam ediyor saatlerce beklememe rağmen kapanmıyor. Garantiye yolladım tüm diğer şikayetlerimi yapmışlar fakat Windows işletim sistemi almadığım için bu sorunuma müdahale edemiyeceklerini yazıp geri yollamışlar. İşletim sistemini değiştirmeyi ve driverları vs güncellemeyi tavsiye etmişler. Garantisi 25 Eylül'de bitiyor. Windows 10,11 sıfırdan kurup denedik düzelmedi. BIOS güncelledik düzelmedi. Linux işletim sistemi kurduk yine de düzelmedi (Linux da da aynı sorun devam ediyor fakat ekranda kapanırken çıkan Ubuntu yazısı kalıyor) sizce garantiye geri yollamalı mıyım 2 hafta sonra garanti bitecek ve ben donanımsal anakartla alakalı vs olmasından korkuyorum. Yardım ederseniz çok mutlu olurum arkadaşlar bilgisayarı düğmeyle kapatmak zorunda kalıyorum 2 yılı dolmamış PC'nin çöp olmasından korkuyorum. İyi günler.

Son düzenleme:
Garantiye geri yolla. Yine saçma sapan bahanelerle baştan salarlarsa Tüketici hakem heyetine başvur.

Donanımsal olabilir garantiye gönderin.

Garantiye geri yolla. Yine saçma sapan bahanelerle baştan salarlarsa tüketici hakem heyetine başvur.

Müşteri hizmetlerini aradım. Sorun işletim sistemi sorunu olarak geçiyormuş ve müdahale etmeleri için onlardan işletim sistemi satın almam gerekiyormuş. Ben sorunun işletim sistemi ile alakalı olmadığını belirttim fakat gönderirsem %99 olarak aynı cevabı alacağım söylendi. En ucuzu Windows 11 Home 3500 TL imiş. Sizce bu fiyatı ödeyip işletim sistemi alınır mı? En azından bahaneleri kalmaz. Şikayet var dan bu durumu belirtmem mantıklı olur mu sizce ?

Ya bu Monster ciddi dolandırıcı ya. Ben de geçen sene Monster servisinden illallah edip sonunda PC'yi sattım. Dostum eğer Ankara'da yaşıyorsan İstanbul'daki servisine gönder ya da İstanbul'da yaşıyorsan Ankara'dakiler gönder. Son çare öyle yap bakalım sonuç ne olacak.

Dolandırıcılık sadece dolandırıcılık. THH başvurun yenisini seve seve göndereceklerdir.

Tekrar gönderdim sorun BIOS'da imiş, bir dosyanın açık kaldığını ondan dolayı kapanmanın gerçekleşmediği söylendi. BIOS'u sıfırlayınca düzeldiği söylendi şu an kargoya verildi geliyor. BIOS'u hiç açmamış olmama rağmen böyle bi sorun olması kafamda soru işareti bıraksada bakalım umarım bi sorun çıkmaz tekrardan ilerde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…