Monster Abra A5 v5.2 desteklediği RAM hızı nedir?

yigithankoroglu

Decapat
Merhabalar, şu an da 8 GB RAM DD3l 1.35V mushkin RAM'e sahibim. Monster laptop cihazım Abra A5 v5.2 modeli alırken özelleştirme bölümünde RAM MHz artırma RAM miktarını arttırma seçenekleri vardı ama bütçem yetmediği için bunları arttıramamıştım. Şu an kendim yüksek MHz'li RAM alıp serviste taktırabilir miyim? Aşağıya bir görüntü bıraktım. Teşekkürler.

çipset.PNG

B.

Eki Görüntüle 527037

Eki Görüntüle 527037

Bunu biliyorum ama cihazı alırken özelliştirme kısmında RAM MHz'si yükseltilebiliyordu değiştirilebiliyordu ben de diyorum ki kendim 2133 MHz falan alıp taksam çalışır mı?

Anakartınız en fazla kaç MHz destekliyorsa o hızı alabilirsiniz. Teknik servise danışın daha yüksek hız desteği varsa alabilirsiniz. Fakat şöyle bir durum var. Elinizde biri düşük hız biri yüksek hız iki bellek olursa, bu iki bellek beraber düşük hızdaki belleğin değeri neyse o hızda çalışırlar. Yani yüksek hız istiyorsanız içindeki belleği de değiştirmeniz lazım.

Anakartınız en fazla kaç MHz destekliyorsa o hızı alabilirsiniz. Teknik servise danışın daha yüksek hız desteği varsa alabilirsiniz. Fakat şöyle bir durum var. Elinizde biri düşük hız biri yüksek hız iki bellek olursa, bu iki bellek beraber düşük hızdaki belleğin değeri neyse o hızda çalışırlar. Yani yüksek hız istiyorsanız içindeki belleği de değiştirmeniz lazım.

Tabi canım zaten öyle yapacaktım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı