Monster Abra A5 V5.3 Monitörde Pikselleşme Sorunu

Executioner

Megapat
Daha fazla  
Monster Abra A5 V5.3 model laptobum var. GTX960M ekran kartı ve monitörüm IPS ekran 60 Hz 1920x1080 çözünürlükte. Son zamanlarda özellikle gözüme batan filmlerde ve oyunlarda aşırı pikselleşme sorunu var. Yani sorunun pikselleşme olduğundan da emin değilim aslında, tüplü televizyonlar gibi karıncalanma var. Aydınlık görüntülerde belli olmuyor ama karanlıklarda bildiğiniz eski televizyonlar gibi. Oyunlarda ise karakterlerin yüzü ve saçında kırıklıklar ile pikselleşmeler oluyor. O derece ki, bazen karakterin saçı ve yüzünün bir kısmı hareket ettiğinde silinip kayboluyor. Aynı şekilde bitkilerin yapraklarında veya uzak mesafedeki nesnelerde de bu sorun var. Mesela bitkilerin yaprakları silinik neredeyse. Oyun ayarlarından ve NVIDIA denetim masasından kenar yumuşatmayı açıp yükselttiğim halde halde sanki bilgisayar hiç kenar yumuşatma yapmıyor gibi. Ayrıca masaüstündeyken ekrana dikkatlice bakıldığında pikselleri ve bazı yerlerde koyulaşma yaptığını görmek zor değil. Bilinen tüm çözüm yöntemlerini uyguladım. (NVIDIA denetim masası ayarları değiştirme, komut istemcisinde scannow yapma, virüs taratması, disk temizleme, ekran kartını kaldırıp tekrardan yükleme, Monster servisine oyunlarda performans düşüşü adı altında arıza testi yaptırma gibi gibi) Monitörümde ya da ekran kartımda bir sorun olduğunu düşünüyorum. Sizce sorun nereden kaynaklanabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyunlar haricinde bu durum oluyor mu? Film izlerken bilgisayarın hangi ekran kartını kullandığını tespit eder misin? Büyük ihtimal sorun ekran da

Oyunlar haricinde bu durum oluyor mu? Film izlerken bilgisayarın hangi ekran kartını kullandığını tespit eder misin? Büyük ihtimal sorun ekran da
Konuda her şeyi yazdım hocam. Oyunlar haricinde de var tabi. Film izlerken hangi ekran kartının kullanıldığının tespitini nasıl yapacağım? İntel HD 530'u kullanıyordur herhalde. Ayrıca sürücülerim güncel. Monitörüm genel pnp monitör diye geçiyor ve en son sürücü 2006'da çıkmış.

Konuda her şeyi yazdım hocam. Oyunlar haricinde de var tabi. Film izlerken hangi ekran kartının kullanıldığının tespitini nasıl yapacağım? İntel HD 530'u kullanıyordur herhalde. Ayrıca sürücülerim güncel. Monitörüm genel pnp monitör diye geçiyor ve en son sürücü 2006'da çıkmış.
Evet Intel HD 530 kullanıyordur. Oyunlarda da diğer harici grafik kartını kullanıyorsun. Her iki durumda da bu sorun oluyorsa iki kartının da bozulmuş olması ve aynı sorunları veriyor olması bayağı düşük ihtimal.

Evet Intel HD 530 kullanıyordur. Oyunlarda da diğer harici grafik kartını kullanıyorsun. Her iki durumda da bu sorun oluyorsa iki kartının da bozulmuş olması ve aynı sorunları veriyor olması bayağı düşük ihtimal.
Monitörde mi sorun var diyorsunuz? @Recep Baltaş @Ali Güngör Hocam sizce sorun nedir?

20200201_164407.jpg

20200201_165944.jpg

Bunu film sırasında çektim.
Neden buraya açtığım konularda kimse cevap vermiyor?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı