Monster Abra A5 v6.2 temizlik sonrası ısınıyor

Bugra77

Hectopat
Daha fazla  
Sorunsuz kullanmış olduğum Monster Notebook'umun temizliğini yapıp termal macununu sürdükten sonra sıcaklık değerleri tuhafıma gitti. Ekran kartımda herhangi absürt bir durum yokken işlemcimin ısısı arttı. Herhangi bir macun öneriniz varsa söyleyebilirsiniz ama maddi durumlardan dolayı 40-50 TL'den yukarı çıkamıyorum şu an.
i7 6700HQ 2.6 GHz Boost ile 3.6.
GTX950M 4 GB GDDR5.
İlk 2 fotoğrafta boşta ve yük altındayken, sonraki fotoğrafta ise macun değişiminden sonraki hali. Ayriyeten fazla sürdüğümden şüphelenip tekrar açtım ve işlemci ile ekran kartının üzerinde kalmayıp kenarlara taştığını gördüm. Sonrasında çok daha az bir miktar ile ince bir tabaka çektim. İlk defa yapmıyorum bilinçliyim ama ısı grafiği beni biraz korkuttu termal macun değiştirsem fark yaratır mı?
Son olarak CS:GO'ya girdim ekran kartı sıcaklığı 62'yi geçmezken işlemci 100Ü gördü.

Dosya Ekleri

• öncesi1.PNG
    öncesi1.PNG
    23,9 KB · Görüntüleme: 63
  • öncesi2.PNG
    öncesi2.PNG
    24,2 KB · Görüntüleme: 52
  • sonrasıyükte.PNG
    sonrasıyükte.PNG
    40,2 KB · Görüntüleme: 53
Son düzenleme:
Monster her laptopunda ömür boyu bakım garantisi verir. Kutu, fatura, adaptör gibi herhangi bir şey istemiyorlar (kargo güvenliği için kendi kutusuyla göndermek tavsiye edilir.). Sadece bilgisayarı göndermeniz yeterli. Fakat sizin yaptığınız uygulamada problemler çıktığı için bunu sorun edebilirler. Zira Monster laptoplarına çocuğu gibi bakıyor 😄 (iyi ve kötü anlamda). Satın aldığım bilgisayarın BIOS güncellemesini göndermiyor, güncellemeyi yapmak riskliymiş. Sadece servis yapar diyor.

Sonuçta garantisi bitmiş ve benim olan bir cihaz yani bakımını yapmam normal bir şey sadece kullandığım macun kötü olabilir bunun dışında herhangi bir zorlama yapmadım. Beni düşündüren olay servise yollama ve alma süresi, malum evdeyiz 5 günden fazla sürerse sıkıntıdan patlarım herhalde bu sebepten dolayı kendim termal macun alıp halletmeyi düşündüm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı