Monster Abra A5 v8.1 RAM ve SSD model tavsiyesi

serhatduman98

Hectopat
Daha fazla  
cpu.png

Arkadaşlar merhaba, öncelikle platforma yeni üyeyim ve Monster Abra A5 v8.1 model bir Gaming laptopum var. Donanım bilgilerini ekde bırakıyorum, aklımdaki sorular şu a data 3000 MHz CL 16 olan bir RAM modeli var ve bilgisayarımdaki RAM modelinden daha uygun fiyatta ama donanımsal bilgim sıfıra yakın o yüzden nasıl bir ürün ile RAM takviyesi yapmam gerek bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Bir de aynı şekilde bir 256 GB SSD'de takviye yapmak istiyorum. Bunun için de uyumluluk vs bilgilerine sahip değilim. Önerebileceğiniz marka modelleri bekliyorum. Teşekkürler iyi forumlar.

Ürün sayfasında verilen bilgilere göre 1 tane M2 SATA ve bir tane SATA3 SSD eklemesi yapacak boş portlarınız var. O yüzden alacaksanız SATA SSD veya M2 SATA SSD alabilirsiniz. SSD konusunda Samsung en iyi markadır. Bellek konusunda elinizde 2133 MHz Adata marka bellekler var. Biraz aradım aynısını ben bulamadım. %100 garanti veremem ama attığım bellekler uyumlu olabilir. Sizin alacağınız bellek uyumlu olursa ikisi beraber en fazla 2133 MHz hızında çalışacaktır. En düşük belleğin frekansında çalışırlar. Laptopunuzun en fazla 2400 MHz desteği varmış. O yüzden bu frekanstan daha fazla hıza ulaşamazsınız. Uyum sorunu yaşamamak için elinizdeki belleği satıp 2x8 2133 MHz ikili kit bellek almayı düşünebilirsiniz.

monster1.jpg

monster2.jpg

Kıngston Hyperx Impact 8gb 2400 Mhz Ddr4 Ram Hx424s14ıb2/8 - n11.com

Kingston A400 240Gb 500/350 Mb/S M.2 Ssd Disk- Sa400M8/240G AD120KIN217 | Trendyol

Monster'ın bu seri bilgisayarında M2 portu mevcut.

Bellek seçiminde; belleklerin tipi, gecikme değerleri ve tipi uyumluluk açısından büyük önem taşıyor. Örneğin DDR4 CL19 ve CL10 tipindeki belleklerin timing ve tRS, tRC değerleri birbirlerinden farklı olduğu için, birlikte kullanıldıkları zaman, sistemin istikarsız çalışmasına; BSOD (Blue Screen Of Death), sistemsel ani kitlenmeler, ve takılma gibi stabilite sorunlarıyla karşılaşılma olasılığı bir hayli yüksek olur. Bilgisayarınızdaki ana bellekler ortalama CL14-CL15 gecikme değerine sahipler, CL16 RAM de alabilirsiniz, uyumlu çalışabilir, ancak CAS Latency değeri biraz fazla kaçıyor, bu yüzden uyumluluk açısından CL14 bir RAM almanızı daha doğru buluyorum. 8 GB seçmemin sebebi ise RAM'leri dual channel moda sokarak; yoğun olarak iş yükü gerektiren program, yazılım ve oyunlardaki performansınızı yükseltmek ve iyileştirmek. Bilgisayarda aynı zamanda M2 portunun da olması gerçekten büyük bir nimet, SATA SSD'lere çok daha yüksek okuma/yazma oranına sahip M2 diskleri laptop anakartınızdaki boş PCI-E yuvasına yerleştirerek, genel sistem performansınızı şaha kaldırabilirsiniz. Özellikle masaüstü gezinti, oyunların yükleme süreleri, programların açılış hızları, dosya aktarımı gibi kısımlarda büyük faydasını görürsünüz. Umarım yardımcı olabilmişimdir 😀.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı