Monster Abra A7 i5 10300H undervolt yapma

Yapabildiniz mi? 10. nesillerde undervolt yapmayı kaldırdılar diye duymuştum.
evet yapılabiliyor. Cinebenchte test ettiğimde 150 puanlık bir artış oldu voltaj ayarı yaptıktan sonra.
Yapabildiniz mi? 10. nesillerde undervolt yapmayı kaldırdılar diye duymuştum.
Siz de denedikten sonra deneyimlerinizi yazarsınız

evet yapılabiliyor. Cinebenchte test ettiğimde 150 puanlık bir artış oldu voltaj ayarı yaptıktan sonra.

Siz de denedikten sonra deneyimlerinizi yazarsınız
Undervolt uygulanmış halde yüke sokup maksimum işlemci sıcaklığını yazabilir misiniz?

Undervolt yaptım ama maksimum -95 mv kadar çekebiliyorum üstü maalesef restart atıyor veya mavi ekran veriyor. İşlemci 95-96 C görebiliyor ve bu değerlere bazıları normal diyorlar. Yeni nesil şlemci limit barajı genelde 100 C zaten 110'da ise erime noktasına gelir diyor bazıları. Ben bu sıcaklıklarda Throttling dediğimiz işlemci frekansı düşürme olayını yaşamıyorum.

Sıcaklıklar görüldüğü üzere hala yüksek bunun için fanlar temizlenmeli ve termal macunun değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Bende hala fabrikasyon termal macun var.

Undervolt yaptım ama maksimum -95 MV kadar çekebiliyorum üstü maalesef restart atıyor veya mavi ekran veriyor. İşlemci 95-96 C görebiliyor ve bu değerlere bazıları normal diyorlar. Yeni nesil şlemci limit barajı genelde 100 C zaten 110'da ise erime noktasına gelir diyor bazıları. Ben bu sıcaklıklarda throttling dediğimiz işlemci frekansı düşürme olayını yaşamıyorum.

Sıcaklıklar görüldüğü üzere hala yüksek bunun için fanlar temizlenmeli ve termal macunun değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Bende hala fabrikasyon termal macun var.

Hocam ben PC'yi alalı 1 hafta oluyor oyunlarda maksimum 84-85 gördüm, ağır yük altında 95'i gördüm fakat dediğiniz gibi bazı arkadaşlarda Intel'in 100 dereceye kadar sorun olmadığını söylemekte. Throttling olayında ise benim PC'de ağır yük altında devreye giriyor fakat gözlemlediğim kadarıyla 90 derece üstünde giriyor.

Hocam ben PC'yi alalı 1 hafta oluyor oyunlarda maksimum 84-85 gördüm, ağır yük altında 95'i gördüm fakat dediğiniz gibi bazı arkadaşlarda Intel'in 100 dereceye kadar sorun olmadığını söylemekte. Throttling olayında ise benim PC'de ağır yük altında devreye giriyor fakat gözlemlediğim kadarıyla 90 derece üstünde giriyor.
Sizin cihaz yeni zaten o sıcaklıklar bir dizüstü için normal değerler. Tehlike 100 C ve üstü başlıyor.

Bende de işlemci 88- 90 C'yi geçtiği zaman bi kereliğine throttling meydana geliyor ondan sonra sıcaklık 95 C'lere yükseldiğinde throttling olayını yaşamıyorum yani 1 defalığına 88 90 C arasını aştığı zaman yaşıyorum sonrası sıcaklık yükseldiğinde Throttling olmuyor. Gerçekten ilginç. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı