Laptop altı soğutucu kullanıyor musunuz?
Hayır
Laptop altı soğutucu kullanıyor musunuz?
İmkanınız varsa alıp kullanmanızı tavsiye ederim faydasını görürsünüz. Alma imkanı yoksa bilmiyorum yapıyormusunuz ama kitap koyup veya herhangi bir yükselti alıp laptobun alttaki havalandırma deliklerini mutlaka açıkta bırakarak rahat nefes almasını sağlayın. Bu en azından bilgisayarın daha serin çalışmasını sağlayacaktır
Hayırİçiniz rahat etmesi için teste sokabiliriz. 5 ay uzun mühlet olduğu için ve herhangi bir anormal durum görmediğiniz için bir sorun yoktur. Maks termal macun ufaktan zarar görmüştür.
İmkanınız varsa alıp kullanmanızı tavsiye ederim faydasını görürsünüz. Alma imkanı yoksa bilmiyorum yapıyormusunuz ama kitap koyup veya herhangi bir yükselti alıp laptobun alttaki havalandırma deliklerini mutlaka açıkta bırakarak rahat nefes almasını sağlayın. Bu en azından bilgisayarın daha serin çalışmasını sağlayacaktır
Bilgisayarınızı teste sokmak çokmda istemiyorum yoktan yere termal macunu bide biz harap etmeyelim. Size yapmanızı tavsiye edeceğim yukardakiler ile birlikte sıcaklıkları takip etmek ve bakım zamanlarını anlamak için bir uygulama kullanmanız.
Linkini bırakıyorum.
![]()
Free Download HWiNFO Sofware | Installer & Portable for Windows, DOS
Start to analyze your hardware right now! HWiNFO has available as an Installer and Portable version for Windows (32/64-bit) and Portable version for DOS.www.hwinfo.com
Uygulama bilgisayarınızı her açtığınızda arka planda açık dursun. İlk açılışta sensörleri göster kısmı var. Oraya basarak sensörleri görürsünüz. Biraz karışıktır ama yapmamız gereken işlemci ekran kartı sıcaklık takibi yapmak.
Varsa eğer fan hız takibi ve ram sıcaklık takibi yapmak.
Başka da varsa eğer batarya sağlığı takibi yapmak. Zaten kullandıkça öğrenirsiniz.
İlk açılışta otomatik veya manuel açarsınız daha sonra kapatırken kontrol edersiniz. Anormal sıcaklık varsa isterseniz konu açarsınız yardımcı oluruz. Beni de etiketleyebilirsiniz. Gözümden kaçmazsa müsaitsem yardımcı olmaya çalışırım
Anormal sıcaklık değerlerimiz yüksek performans isteyen yoğun işlerde 90-95'in üzerini görüyorsak bir bakım görmesi iyi olur. 100'e kesinlikle varmaması gerekiyor.
Sizin kullanımınız ofis işlerimiydi sormamda mahzur yoksa
Cpu genelde 45 gpu 35 40 arası oluyor
Anladım. Anlattıklarımı acizane tavsiyem yapmanız iyi olur. Böylelikle laptobunuzun bakımını aksatmamış ve hangi durumlarda sıcaklık ne noktaya geliyor anlamış olursunuz. Bu da sizin içinizi rahatlatır. Laptobun ömrünü uzatır.
Hayır
Takibi yapmanız güzel genel olarak kullanımınıza göre güzel gözüküyor. Takibi sürekli yaparsanız daha rahat anlarsınız. Şuanlık kullanımınızda sorun yok. Ancak 1 yılı geçmiş o yüzden laptobun termal macun kalitesine göre bakım zamanı değişir. Sıcaklık takibi önemli o yüzden aksatmamakda fayda var.Cpu genelde 45 gpu 35 40 arası oluyor
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.