Monster Abra A7 v11.4 alınır mı?

Monster önermiyorum uzun ömürlü bir marka değildir malzeme kalitesi gerçekten sınıfta kalıyor klavyede harfleri silinen bir ürüne para vermem.
 
Merhabalar hocam teşekkür ediyorum. Açıkçası kaç RPM'de döndüğünü test etmedim ancak benim için gayet yeterli sessizlikte çalışıyor ancak Turbo modu açtığınızda doğal olarak sesi de artıyor.Herhangi bir cızırtı veya ölü piksel sorunu yaşamadım. Onun haricinde ısı seviyeleri oldukça iyiydi GTA 5 Ultra grafiklerde Turbo modu açınca CPU ve GPU 60 65 derece civarında. Tabi benim ekran kartı sorunlu 95 W yerine 60W çekiyor. Ek olarak laptopu ben 10.200 civarlarında bir indirimde yakaladım üstüne de 8 GB RAM ekledim. @Radeon RX 5500M hocam sağ olsun ucuza yakalayabildim.
Yanıtınız için teşekkür ederim hocam. Isı değerleri çok iyi, kasası oldukça havadar olmalı. Monster'in alınabilir birkaç modelinden biri sanırım. Ekran kartı sorununu çözerseniz konu açarak veya buradan aydınlatmanızı beklerim. Tercih yapacak olan arkadaşlara da yardımcı olacaktır. Teşekkürler tekrardan.
 
Bir hafta önce A7 v13.2 (i5 11400h / 3050 Ti / 16GB / 512+256 Samsung M.2 SSD) modelini satın almıştım fakat fps drop sorunları yaşadığım için iade ettim ve dün A7 v11.4 (i7 11800h / 3050 / 16GB / 512 Samsung M.2 SSD) modelini satın aldım. Kurulumları yapıp bir kaç oyun test ettim.

Şimdilik Apex Legends, Rainbow Six Siege, Valorant oyunlarında test ettim. Hiç fps drop yaşamadım, fanlar oyun modundaydı turbo moda dahi almadım. Fan sesleri v13.2 modeline kıyasla çok daha sessiz (en azından oyun modunda), ve çok daha iyi soğutuyor gibi. Oyunlar gayet akıcıydı ve ısınma problemleri yaşamadım. Zaten kasası oldukça iyi ve uzun süre oyun oynamama rağmen yüksek ısı dahi hissetmedim.

İlk seferde oyun içi ısı değerlerini test etmedim çünkü sürekli değerlere bakarak oynarsam bir kusur arayıp ona takılacağımı düşündüm. O yüzden ilk denemelerimi yalnızca oyunun akıcılığına ve fps'e bakarak yaptım. Bugün de oyun içi ısı/kullanım değerlerini test etmeyi düşünüyorum.
 
Bir hafta önce A7 v13.2 (i5 11400h / 3050 Ti / 16 GB / 512+256 Samsung M.2 SSD) modelini satın almıştım fakat FPS düşmesi sorunları yaşadığım için iade ettim ve dün A7 v11.4 (i7 11800h / 3050 / 16 GB / 512 Samsung M.2 SSD) modelini satın aldım. Kurulumları yapıp birkaç oyun test ettim.

Şimdilik Apex Legends, Tom Clancy's Rainbow Six: Siege, Valorant oyunlarında test ettim. Hiç FPS düşmesi yaşamadım, fanlar oyun modundaydı Turbo moda dahi almadım. Fan sesleri v13.2 modeline kıyasla çok daha sessiz (en azından oyun modunda), ve çok daha iyi soğutuyor gibi. Oyunlar gayet akıcıydı ve ısınma problemleri yaşamadım. Zaten kasası oldukça iyi ve uzun süre oyun oynamama rağmen yüksek ısı dahi hissetmedim.

İlk seferde oyun içi sıcaklık değerlerini test etmedim çünkü sürekli değerlere bakarak oynarsam bir kusur arayıp ona takılacağımı düşündüm. O yüzden ilk denemelerimi yalnızca oyunun akıcılığına ve FPS'e bakarak yaptım. Bugün de oyun içi ısı/kullanım değerlerini test etmeyi düşünüyorum.

Test ettiğiniz zaman buraya yazarsanız sevinirim. Bende aynı modeli almayı düşünüyorum.
 
Test ettiğiniz zaman buraya yazarsanız sevinirim. Bende aynı modeli almayı düşünüyorum.
Sıcaklık ve fps bilgilerini paylaşıyorum. Bu arada laptop soğutucu kullanıyorum ve fan hızı oyun modunda, turbo moda almadan oynadım.

Rainbow Six Siege'de ekran kartı ve işlemci sıcaklığı ortalama 65-67 arasındaydı. Yüksek ayarlarda oynuyorum, fps genel olarak 110 120 arası.

Apex Legends'te yine yüksek ayarlarda minimum 75, ortalama 100 ve max 144 fps, işlemci ve ekran kartı sıcaklığı 72-75 arası.

Valorant'ta minimum 180, ortalama 200 ve max 260 fps, işlemci ve ekran kartı sıcaklığı genelde ortalama 65 derece.

Malum oyunlar yüksek boyutlu oldukları için henüz daha fazla oyunda test etme fırsatım olmadı, en çok oynadığım oyunlar bunlar. O yüzden bunlara öncelik verdim. Genel olarak hiç bir sorun veya fps drop yaşamadım, laptobun soğutması çok iyi gibi duruyor ve sıcaklığı hissettirmiyor. Bir kaç defa soğutucuyu açmayı unutup o şekilde bile oynamışım, oyunda bunu farketmedim bile. Turbo fan modunu isterseniz açıp kapatabiliyorsunuz, tabi o şekilde fanları doğal olarak ses çıkarıyor.

Bu arada ekran parlaklığı da çok tatmin edici, v13.2 modeline kıyasla çok daha parlak ve canlı. Klavyesi tek bölge rgb, seçtiğiniz renkler ve belirlediğiniz hızla renkler arasında geçiş yapıyor. Böylece tek renk klavye kullanmak yerine birden fazla renk arasında geçişli ve güzel bir görüntüsü oluyor. Klavyenin ışık parlaklığı da ayarlanabiliyor ve yüksek ayarda oldukça parlak.
 
Sıcaklık ve FPS bilgilerini paylaşıyorum. Bu arada laptop soğutucu kullanıyorum ve fan hızı oyun modunda, Turbo moda almadan oynadım.

Tom Clancy's Rainbow Six: Siege'de ekran kartı ve işlemci sıcaklığı ortalama 65-67 arasındaydı. Yüksek ayarlarda oynuyorum, FPS genel olarak 110 120 arası.

Apex Legends'te yine yüksek ayarlarda minimum 75, ortalama 100 ve Max 144 FPS, işlemci ve ekran kartı sıcaklığı 72-75 arası.

Valorant'ta minimum 180, ortalama 200 ve Max 260 FPS, işlemci ve ekran kartı sıcaklığı genelde ortalama 65 derece.

Malum oyunlar yüksek boyutlu oldukları için henüz daha fazla oyunda test etme fırsatım olmadı, en çok oynadığım oyunlar bunlar. O yüzden bunlara öncelik verdim. Genel olarak hiçbir sorun veya FPS düşmesi yaşamadım, laptopun soğutması çok iyi gibi duruyor ve sıcaklığı hissettirmiyor. Birkaç defa soğutucuyu açmayı unutup o şekilde bile oynamışım, oyunda bunu fark etmedim bile. Turbo fan modunu isterseniz açıp kapatabiliyorsunuz, tabii o şekilde fanları doğal olarak ses çıkarıyor.

Bu arada ekran parlaklığı da çok tatmin edici, v13.2 modeline kıyasla çok daha parlak ve canlı. Klavyesi tek bölge RGB, seçtiğiniz renkler ve belirlediğiniz hızla renkler arasında geçiş yapıyor. Böylece tek renk klavye kullanmak yerine birden fazla renk arasında geçişli ve güzel bir görüntüsü oluyor. Klavyenin ışık parlaklığı da ayarlanabiliyor ve yüksek ayarda oldukça parlak.

Testler için teşekkürler. Değerler yeterli gözüküyor. Haftaya alacağım inşallah.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı