Monster Abra A7 v12.1 fanları nasıl durdurulur?

JerAA

Megapat
Daha fazla  
Merhaba ben Monster Abra A7 v12.1 laptopa sahibim. Yapmak istediğim şey istediğim zaman laptopun fanlarını sessize alabilmek. Yani okul sezonu başlıyor gerek okulda gerek kütüphaneye laptop götürmem gerekeceği için laptopu sessize alabilmek istiyorum. Birkaç deneme yaptım lakin hiçbirinden sonuç alamadım. Monster Control Center'dan sessiz moda almam hiçbir işe yaramadı, güç planından güç tasarrufuna alıp bütün pil tasarrufu modlarını etkinleştirdim ve sistem soğuma ilkesini edilgen yapıp Turbo Boost'u kapatmam işe yaramadı ne yazık ki. Bu arada sıcaklıkla alakalı bir problem yok laptopta gerekli macun ve undevolt işlemleriyle güzel sıcaklıklar yakaladığımı düşünüyorum. Üstte bahsettiğim ayarlar yapılı halde ekran kartı ve işlemci 40-45 derecelerde geziyor. Performans modunda fanlar son hızda iken tam yükte işlemci 75 ekran kartı 70 derece civarlarında. Güç tasarrufu modları etkinken ve sistem boştayken fan hızı minimum %35 olarak çalışmaya devam ediyor ve gereksiz ses yapıyor. Benim bu fanları durdurabilmemin herhangi bir yolu var mıdır?

Durdurmanın yolu muhtemelen vardır ancak bu işe yaramaz. Çünkü bu durumda ısınacak ve tekrar belirli sıcaklığa eriştiğinde fanlar yine çalışacak. Maalesef Monster gibi fırından kurtulmanın çok yolu yok.

Merhaba ben Monster Abra A7 v12.1 laptopa sahibim. Yapmak istediğim şey istediğim zaman laptopun fanlarını sessize alabilmek. Yani okul sezonu başlıyor gerek okulda gerek kütüphaneye laptop götürmem gerekeceği için laptopu sessize alabilmek istiyorum. Birkaç deneme yaptım lakin hiçbirinden sonuç alamadım. Monster Control Center'dan sessiz moda almam hiçbir işe yaramadı, güç planından güç tasarrufuna alıp bütün pil tasarrufu modlarını etkinleştirdim ve sistem soğuma ilkesini edilgen yapıp Turbo Boost'u kapatmam işe yaramadı ne yazık ki. Bu arada sıcaklıkla alakalı bir problem yok laptopta gerekli macun ve undevolt işlemleriyle güzel sıcaklıklar yakaladığımı düşünüyorum. Üstte bahsettiğim ayarlar yapılı halde ekran kartı ve işlemci 40-45 derecelerde geziyor. Performans modunda fanlar son hızda iken tam yükte işlemci 75 ekran kartı 70 derece civarlarında. Güç tasarrufu modları etkinken ve sistem boştayken fan hızı minimum %35 olarak çalışmaya devam ediyor ve gereksiz ses yapıyor. Benim bu fanları durdurabilmemin herhangi bir yolu var mıdır?

Boşta fan açar laptop yapmışlar helal Monster.

Durdurmanın yolu muhtemelen vardır ancak bu işe yaramaz. Çünkü bu durumda ısınacak ve tekrar belirli sıcaklığa eriştiğinde fanlar yine çalışacak. Maalesef Monster gibi fırından kurtulmanın çok yolu yok.
Geçen sene laptopu okula götürdüğüm dönemde sessiz moda alıp rahatlıkla kullanabiliyordum. Kaldı ki o zamanlar sıcaklıklar çok beterdi şimdikine kıyasla. Yük altında 95 dereceleri görüyordum. Şuanda sessiz moda alabilsem sıcaklık açısından çok problem yaşayacağımı düşünmüyorum zaten turbo boostu da kapadığım için fanlar kapalıyken maks 70-75 dereceyi görür diye tahmin etmekteyim. Anlamadığım bir diğer nokta ise daha önceden sessiz moda aldığımda cidden sessiz olması ama şuanda sessiz modun bir işe yaramaması.Farkettiğim bir diğer nokta ise beni rahatsız eden ses sanırım gpu'nun fanında çıkıyor. Fan speed controller dan kontrol ettiğimde harici gpu devre dışı olunca fanlar dönmeyi bırakıyor ve ses kesiliyor. Lakin bu durumu net bir şekilde kontrol edemiyorum kendi kafasına göre açılıp kapanıyor gpu.

Geçen sene laptopu okula götürdüğüm dönemde sessiz moda alıp rahatlıkla kullanabiliyordum. Kaldı ki o zamanlar sıcaklıklar çok beterdi şimdikine kıyasla. Yük altında 95 dereceleri görüyordum. Şu anda sessiz moda alabilsem sıcaklık açısından çok problem yaşayacağımı düşünmüyorum zaten Turbo Boost'u da kapadığım için fanlar kapalıyken maksimum 70-75 dereceyi görür diye tahmin etmekteyim. Anlamadığım bir diğer nokta ise daha önceden sessiz moda aldığımda cidden sessiz olması ama şu anda sessiz modun bir işe yaramaması. Fark ettiğim bir diğer nokta ise beni rahatsız eden ses sanırım GPU'nun fanında çıkıyor. Fan Speed Controllerdan kontrol ettiğimde harici GPU devre dışı olunca fanlar dönmeyi bırakıyor ve ses kesiliyor. Lakin bu durumu net bir şekilde kontrol edemiyorum kendi kafasına göre açılıp kapanıyor GPU.

Maalesef Monster laptoplar için normal sayılabilecek durum. Harici GPU'yu BIOS üzerinden veya Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bırakarak denediniz mi?

Maalesef Monster laptoplar için normal sayılabilecek durum. Harici GPU'yu BIOS üzerinden veya Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bırakarak denediniz mi?
BIOS'ta devre dışı bırakma ayarı yok fakat aygıt yöneticisinden devre dışı bırakmam işe yaramadı.

Sürücüsünü tamamen silip Windows Update'yi de geçici olarak durdurmayı dener misiniz?
Aygıt yöneticisinden devre dışı bırakıp kaldırdım, Windows Update'yi de dere dışı bıraktım ama yeniden başlattığımda hiçbir şey olmamış gibi ekran kartı hala gözüküyordu aygıt yöneticisinde. Daha sonra aygıt yöneticisinden devre dışı bırakıp DDU ile sürücüyü kaldırdım yeniden başlattım lakin fayda etmedi.

Ekran görüntüsü 2023-09-15 121239.png

Ekran görüntüsü 2023-09-15 121226.png

Bahsettiğim durum. GPU OFF olup fan 0'a inince ses kesiliyor.

Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bırakıp kaldırdım, Windows Update'yi de dere dışı bıraktım ama yeniden başlattığımda hiçbir şey olmamış gibi ekran kartı hala gözüküyordu aygıt yöneticisinde. Daha sonra Aygıt Yöneticisi'nden devre dışı bırakıp DDU ile sürücüyü kaldırdım yeniden başlattım lakin fayda etmedi.

Eki Görüntüle 1944407
Eki Görüntüle 1944406
Bahsettiğim durum. GPU OFF olup fan 0'a inince ses kesiliyor.

Ekran görüntüsünde CPU fanı daha hızlı gözüküyor.

Ekran görüntüsünde CPU fanı daha hızlı gözüküyor.
Evet ama CPU fanından rahatsız edici bir ses almıyorum. GPU fanı devreye girdiği anda rahatsız edici fan sesi geliyor. GPU OFF olduğunda ise ses gidiyor. CPU fanı en düşük %35 olduğu için buradaki değişken ses GPU dan kaynaklanıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı