Monster Abra A7 v13.2 Valorant'ta 90 FPS veriyor

Aidenzawesome

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, konuyu arkadaşım için açıyorum. Tek kerelik yazarsanız iyi olur; yazıp uyuyacağım, o bakacak. Bilgisayarı Monster Abra A7 v13.2. Valorant oynuyor, Valorant'ta 90 FPS falan alıyor. Aşırı düşük alıyor, kasıyor, oynayamıyor. Bilgisayarı hiç temizlememiş, aldığından beri. Ne yapsa yükselir?

Merhaba, konuyu arkadaşım için açıyorum. Tek kerelik yazarsanız iyi olur; yazıp uyuyacağım, o bakacak. Bilgisayarı Monster Abra A7 v13.2. Valorant oynuyor, Valorant'ta 90 FPS falan alıyor. Aşırı düşük alıyor, kasıyor, oynayamıyor. Bilgisayarı hiç temizlememiş, aldığından beri. Ne yapsa yükselir?
Kaç sene önce almış arkadaşınız?

Hiç temizlemediğinden olabilir, toz tutmuştur termal macunu eskimiştir ve bu yüzden sıcaklık artıp FPS droplara sebep oluyordur.

Son düzenleyen: Moderatör:

Kimse sormamış RAM kaç acaba ?

Sorulmasına gerek yok ki. Valorant 8 GB+ RAM cihazlarda sorunsuz çalışıyor ve konu sahibinin modelinde 8 GB RAM altı opsiyon yok.

Olsa bile RAM yetmemesi durumunda FPS düşük olmaz. Ani droplar, çökmeler yaşanır.

Sorulmasına gerek yok ki. Valorant 8+ RAM cihazlarda sorunsuz çalışıyor ve konu sahibinin modelinde 8 GB RAM altı opsiyon yok.

Olsa bile RAM yetmemesi durumunda FPS düşük olmaz. Ani droplar, çökmeler yaşanır.

Benim Acer'de 90 100 FPS'den 200'lere çıktı RAM yükseltince.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Benim Acer'de 90 100 FPS'den 200'lere çıktı RAM yükseltince.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Çift kanal bellek veya yüksek frekansın avantajı sebebiyle yükseltme yapılınca artış olabilir evet. Benim demek istediğim şey RAM'in yetmemesi direkt olarak FPS değerini düşürmez, stutter dediğimiz anlık veya birkaç saniyelik takılmaları oluşturur.

Dediğim gibi, Valorant özelinde i5 11. nesil işlemcili, RTX 3050 Ti ekran kartı ve 8 GB RAM'li bir sistem yeterli olmalıdır. Konu sahibinin aldığı değerler alması gerekenden daha düşük.

Çift kanal bellek veya yüksek frekansın avantajı sebebiyle yükseltme yapılınca artış olabilir evet. Benim demek istediğim şey RAM'in yetmemesi direkt olarak FPS değerini düşürmez, stutter dediğimiz anlık veya birkaç saniyelik takılmaları oluşturur.

Dediğim gibi, Valorant özelinde i5 11. nesil işlemcili, RTX 3050 Ti ekran kartı ve 8 GB RAM'li bir sistem yeterli olmalıdır. Konu sahibinin aldığı değerler alması gerekenden daha düşük.

Windows 11 zaten kendisi 3-4 GB RAM tüketiyor, sana kalıyor 4-5 GB RAM. Sence yeterli mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı