Çözüldü Monster Abra "no bootable device" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mrfalcon

Kilopat
Daha fazla  
Monster Abra marka laptopum bu sabah başlatırken böyle bir yazı verdi ve masaüstü açılmıyor. SSD takılı. Bu yazı SSD bozuk mu demek oluyor?

Dosya Ekleri

• IMG_20241001_112410.jpg
    IMG_20241001_112410.jpg
    132,1 KB · Görüntüleme: 54
  • IMG_20241001_111250.jpg
    IMG_20241001_111250.jpg
    141,6 KB · Görüntüleme: 46
Çözüm
Bir gece laptopu kapatıp yatmıştım. Uyandığımda aynı ekran vardı. İçindeki SSD görünmüyordu ama HDD'yi bile görmüyordu. M*nster'ı arayınca servise göndermemi istediler. SSD değişti. Önemli verileriniz varsa geçmiş olsun yani.
Hard disk yok diyor kısaca. Söküp tekrar takın ya da başka bir PC'ye takıp çalıştığını kontrol edin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir gece laptopu kapatıp yatmıştım. Uyandığımda aynı ekran vardı. İçindeki SSD görünmüyordu ama HDD'yi bile görmüyordu. M*nster'ı arayınca servise göndermemi istediler. SSD değişti. Önemli verileriniz varsa geçmiş olsun yani.

Çözüm

Anladım gerekli belgelerin yedeği var. SSD gitti o zaman. Garanti belgeme baktım 2 yılı geçmiş. O yüzden burada tanıdığım bir bilgisayarcıdan yeni SSD taktıracağız. O zaman bu Monster'ın taktığı SSD bu kadar mı dandik? 2 yılda gitti.

Anladım gerekli belgelerin yedeği var. SSD gitti o zaman. Garanti belgeme baktım 2 yılı geçmiş. O yüzden burada tanıdığım bir bilgisayarcıdan yeni SSD taktıracağız. O zaman bu Monster'ın taktığı SSD bu kadar mı dandik? 2 yılda gitti.

Goodram SSD takmışlardı benimkine en başta. 6 ay dayanamadı rahmetli. Sonra Samsung SSD taktılar. 2 yılı geçtiyse yenisini bilgisayarcıdan taktırın, Monster'a boş para kazandırmayın. Doğru.

Boot Menager'de SSD görünüyor mu? Anakart yanmış olabilir aynısı eniştemin başına gelmişti "Monster Notebook pişmanlıktır."

Yok Boot Manager'de şu an bir şey gözülmüyor. Alırken 1 TB SSD şeklinde almıştım Monster'dan. Bu kadar kalitesiz SSD kullanmaları üzücü.

Goodram SSD takmışlardı benimkine en başta. 6 ay dayanamadı rahmetli. Sonra Samsung SSD taktılar. 2 yılı geçtiyse yenisini bilgisayarcıdan taktırın, Monster'a boş para kazandırmayın. Doğru.

Öyle yapacağım, markalı bir SSD taktırmış olurum en azından.

Dosya Ekleri

• IMG_20241001_131539.jpg
    IMG_20241001_131539.jpg
    128 KB · Görüntüleme: 31
Yok Boot Manager'de şu an bir şey gözülmüyor. Alırken 1 TB SSD şeklinde almıştım Monster'dan. Bu kadar kalitesiz SSD kullanmaları üzücü.

Benim tek SSD bozulduğunda HDD bile görünmüyordu orada işte. Saçma sapan bir BIOS. Anakarttan değildir diye düşünüyorum.

Öyle yapacağım, markalı bir SSD taktırmış olurum en azından.

Evet en iyisi o. Bilgisayarcıya da güvenmeyin yine de. Araştırıp SSD'yi kendiniz götürün daha iyi. Kendiniz de takabilirsiniz.

Bana da Goodram marka SSD takmışlar ve dediğiniz gibi SSD gitmiş bilgisayarcı markayı hiç beğenmedi. Yeni SSD takılacak.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı