Monster Abra notebook Catalina kurulumunda problemler

Hocam macOScatalina10153KemalALKIN.RAW idirdim, verdiğiniz linkten config_UHD630.plist adlı dosyayı Clover Editor ile açtım ve kendi işlemcimi seçip Efi/Clover/ dizinine config.plist olarak kaydettim. Ayrıca OS-X-Clover-Laptop-Config-master klasöründeki .DSL dosyalarını \EFI\CLOVER\kexts\Other\CodecCommander.kext\Contents\Resources klasörüne kopyaladım. Normal kurulum yaparken Apple logosunun altındaki çubuk sonuna kadar dolduktan sonra hiçbir şey açılmıyor. -v ile çalıştırdığım ise;

Burada kalıyorum. Ayrıca BIOS'dan Intel Virtualization Technology, SecureBoot ve CSM'yi disable yaptım. Teşekkürler ilginiz için.
Arkadaşlar sorunu sonunda çözdüm;
ACPI Patch
Find: A00A9353 54415301
Replace: A00A910A FF0BFFFF
Bunu yaptıktan sonra kurulum açıldı. Yalnız ben Windows'u silmek istemediğim için kurulumu yine yapamadım. Windows üzerinden 100 GB'lık alanımı AppleHFS olarak değiştirip Mojave kurulumu deneyeceğim. Başarılı olursam bilgileri paylaşacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam macOScatalina10153KemalALKIN.raw indirdim, verdiğiniz linkten config_UHD630.plist adlı dosyayı Clover Editor ile açtım ve kendi işlemcimi seçip Efi/Clover/ dizinine config.plist olarak kaydettim. Ayrıca OS-X-Clover-Laptop-Config-master klasöründeki .DSL dosyalarını \EFI\CLOVER\kexts\Other\CodecCommander.kext\Contents\Resources klasörüne kopyaladım. Normal kurulum yaparken Apple logosunun altındaki çubuk sonuna kadar dolduktan sonra hiçbir şey açılmıyor. -v ile çalıştırdığım ise;

Burada kalıyorum. Ayrıca BIOS'dan Intel Virtualization Technology, SecureBoot ve CSM'yi disable yaptım. Teşekkürler ilginiz için.
Arkadaşlar sorunu sonunda çözdüm;

ACPI Patch
Find: A00A9353 54415301
Replace: A00A910A FF0BFFFF

Bunu yaptıktan sonra kurulum açıldı. Yalnız ben Windows'u silmek istemediğim için kurulumu yine yapamadım. Windows üzerinden 100GB'lık alanımı AppleHFS olarak değiştirip Mojave kurulumu deneyeceğim. Başarılı olursam bilgileri paylaşacağım.

Merhaba, bende de Monster A7 var ve aynı sorunu yaşıyorum. Bu bahsettiğiniz değişikliği nerede yaptınız?

Rehberi uygulayın.

İnternet sayfalarından cloud clover editor'u aç. Config dosyanı seçtikten sonra soldaki menüden ACPI bölümüne gel burada patches var buradan ekleyeceksin comment önemli değil find ve replace verdiğim değerleri gireceksin.

Monster'da Intel Wireless chip seti var diye biliyorum bu yüzden Wi-Fi çalışmayacak bunu biliyorsundur umarım çünkü diğer türlü çok can sıkıcı oluyor kablo ile bağlanmak zorunda olan bir laptop cidden sinir bozucu :D

Önce clausun paylaşımını incele. Onlar çalışmayabilir.
Farklı SMBIOS'lar ile deneyebilirsin. İsim değişikliği sorun olmaz ayrıca.
Teşekkürler.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı