Dostlar merhaba, umarım konuyu doğru yere açmışımdır, lafı uzatmadan konuya geçeyim.
Ekim ayında aldığım Monster bilgisayarım aldığım günden beri süregelen bir sorun ile canımı sıkmaya başladı, oyun oynamak için yeni fırsatım olduğu için sorunun ciddiyetinin yeni farkına vardım, Monster teknik servise götürmek istedim fakat final haftasında olduğum için bunu yapamıyorum. Öncelikle sorundan bahsedeyim size; videoda da izleyebileceğiniz üzere oyunlarda FPS'in aniden düşmesi ya da Windows'da sıradan işlemler yaparken, Visual Studio açıkken ya da tarayıcı da birkaç sekme açık şekilde bir şeylerle meşgul olurken cihazın aniden tepki vermemeye başlaması ve akabinde gelen "critical process died" hata kodlu mavi ekran. Cihazda lisanslı Windows 10 Pro yüklü, kullandığım yazılımlar tamamen okuldan aldığımız lisanslar ile kullandığımız yazılımlar (adobe yazılımlar, Visual Studio, Matlab, AutoCAD, ve diğer yazılım geliştirme araçları). DirectX ve DISM log dosyalarını ekte bulabilirsiniz, ek olarak görev yöneticisinin "ayrıntılar" bölümünün çıktısını da csv uzantılı olarak ekliyorum dileyen inceleyebilir.
(log dosyalarını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.) drop anlarını ve sistem kaynaklarını gösteren videoyu da izlemenizi öneririm. Yıllar sonra büyük bir hevesle aldığım bilgisayarı açasım gelmiyor artık, hiç beklediğimi bulamadım doğrusu, bunların dışında cihazın tepkiselliğinden de memnun değilim bilmiyorum belki de bu yaşadığım sorunlardan kaynaklı olarak cihazdan soğudum ve sürekli bir hatasını arıyorum ancak bu durum moralimi bozuyor sizlerin yardım umuyorum.
Sürücüleri kaldırıp yeniden kurma, format atma, oyunları kaldırıp yeniden kurma denendi fakat sonuç alınamadı. Videoda da izleyeceksiniz zaten fakat ısılarında normal değerlerde olduğunu düşünüyorum.
Ekte bulacağınız görev yöneticisi görüntüsü için bütün uygulamaları kapattım o esnada hiçbir pencere açık değildi, arka planda çalışan uygulamaların bir bölümünün simgesi de diğer görselde.
mümkün olduğu kadar bilgi paylaşmaya çalıştım, eksik bir şey varsa hemen paylaşabilirim, teşekkürler.